Sakarya Bilim Şenliği

Sakarya Bilim Şenliği
16.02.2017
689
A+
A-

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sakarya Bilim Yolculuğunda” adlı bilim şenliği, Sakarya Serdivan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Sakarya Bilim Yolculuğunda” adlı bilim şenliği Sakarya Serdivan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi, Serdivan Belediyesi, Sakarya AFAD İl Müdürlüğü, Serdivan Fikir Sanat Akademisi, Sakarya Kent Konseyi Gençlik Meclisi gibi kurumların destek verdiği şenlikte eğlenceli bilimsel deneyler, bilim atölyeleri, film ve planetaryum gösterileri, zeka oyunları atölyesi, mühendislik atölyeleri, robotik ve astronomi faaliyetleri, afetten korunma yöntemleri ve bilimsel söyleşiler gibi etkinlikler yer aldı.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2, Fen-Edebiyat Fakültesi 9, Mühendislik Fakültesi 1 ve Teknoloji Fakültesi 7 atölye ile şenliğe katkı sağladı. Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümü ile gerçekleştirdiği uygulamalarla, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik, Kimya, Biyoloji, Sanat Tarihi ve Matematik bölümleriyle yaklaşık 35 etkinlikle,Mühendislik Fakültesi Taşkın Simülatöründe Yağış-Akış İlişkisi Etkinliği ile, Teknoloji Fakültesi ise Otomotiv Teknolojisi, Robotik Uygulamalar, Enerji Uygulamaları, Akışkanlar Uygulamaları, İnsansız Hava-Kara Araçları Uygulamaları, ;İleri Teknoloji Malzemeleri Uygulamaları, Lazer Gösterimleri, 3-D Yazıcı Uygulamaları ile şenlikte yerini aldı.

17.02.2017 – YC


689 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.