SAİTEM’den SATSO’ya Ziyaret

SAİTEM’den SATSO’ya Ziyaret
16.01.2012
749
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) adına Volkan Çetin, Işıl Tuğral ve Mehmet Ünlü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u ziyaret etti.

Türkiye’nin en hızlı güneş arabası SAGUAR 2 Projesi hakkında Kösemusul’a bilgi veren SAİTEM üyeleri, üniversite öğrencilerinin, öğrencilik yıllarında edindiği teorik bilgileri pratiğe dönüştürmek ve var olan enerji sorununa uygulamalı olarak çözümler üretmek üzere SAGUAR projesini hayata geçirdiklerini dile getirdiler.

SAİTEM adına konuşan Volkan Çetin,  “Projemize katkılarından dolayı SATSO’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Desteklenmemiz ilerlememiz açısından çok önemliydi. SAGUAR projesi üzerinde çalışan mühendis adayları, başta otomotiv sektörü olmak üzere birçok sanayi dalında ülkemizin gurur kaynağı olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. SAGUAR projesi ile ülkemiz yurt dışında başarı ile temsil edilmektedir. Yurt dışında düzenlenen yarışlarda ilkleri gerçekleştirerek, otomotiv sektörü ve enerji piyasasında Türkiye’nin de var olduğu tüm dünyaya gösterilmektedir.” dedi.

SAİTEM üyeleri ayrıca SAGUAR 2’nin 14. olduğu World Solar Challange 2011 yarışması hakkında bilgiler verdi. SAİTEM’in yeni elektrikli araba projesi “Evrim Arabası” ile sanayi üniversite işbirliği çerçevesinde hayata geçirilmesi planlanan Yüksek Verimli Hub Motor ve Karbon Fiber Jant projeleri konuşulan diğer konulardı.

Genç girişimcilik ruhlarının desteklenmesinin ülke ekonomisi ve sanayisi için önemli olduğunu ifade eden SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul  “Gençlerin desteklendiği takdirde ortaya güneş arabaları gibi ürünler ve uluslararası başarılar ortaya çıkıyor. Ulusal ve uluslararası platformda hem ülkemizi hem de ilimizi temsil eden başarılı ekibimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Topluluk geçtiğimiz ay İstanbul’da gerçekleştirilen İSO 10. Sanayi Kongresi ve İnovasyon Sergisi’ne katılarak projelerini sergilemişlerdi.

16/01/2012 – Haber Merkezi

 
749 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.