Gök Gürültülü

Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ne Ziyaret

08.12.2015

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri, Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ni ziyaret etti.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlük Türk Dili Bölümü akademisyenleri ve öğrencilerden oluşan bir heyet, İstanbul Burgazada’da bulunan Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ni ziyaret etti.

Adapazarı doğumlu ünlü yazar Sait Faik’in müze haline getirilen evine ziyarette bulunan öğrenciler ve akademisyenler yazarın mektuplarını, kitaplarını ve kişisel eşyalarını görme fırsatı buldu. SAÜ’lü öğrenciler ziyaret sonrası gerçekleştirilen söyleşide, Sait Faik Abasıyanık’ın öykülerinden bölümler okuyarak yazarı andı.

SAÜ’lü öğrenciler ziyaretten dolayı duydukları memnuniyetleri dile getirerek, bu tip etkinliklerin üniversite tarafından daha sık düzenlenmesi isteğinde bulundular.

08.12.2015 – SA