Şair Özcan Ünlü “Şiir Benim Hayatıma Dahil”

Şair Özcan Ünlü “Şiir Benim Hayatıma Dahil”

Sakarya Üniversitesinin düzenlediği SAÜFEST’te değerli yazar ve şairlerin söyleşileri devam ediyor. Yazar Şakir Kurtulmuş ve Şair Özcan Ünlü SAÜFEST’in alt kategorisi olan KitapFest’e “Hayata Dokunan Şiir” isimli söyleşiyle konuk oldu.

Otuz beş yıldır şiir yazdığını söyleyen Özcan Ünlü, hayatının şiirle nasıl kesiştiğini anlatarak konuşmasına başladı. “Şiir benim hayatıma dahil.” sözleriyle şiirin, hayatının ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi.

Zaman zaman şiir ile yollarının ayrıldığını ancak ne olursa olsun bir şekilde yeniden yazmaya başladığını söyleyen Ünlü, “Bir insan hayatını şiire göre ayarlarsa şiir onun peşini hiç bırakmaz. İnsan en çok hayatın gerçekleri ağır geldiğinde ve gerçeklerden kaçmak istediğinde şiire yakınlaşır.” ifadelerini kullandı.

Şiir kültürü edinebilmenin ve şiir yazabilmenin sırrının iyi şairleri takip etmek olduğunu vurgulayan Ünlü, “Şiir ve edebiyat iklimini oluşturmak zor da olsa bir kere oluşturulduğunda şiir zevki oluşmuş oluyor.” dedi.

Kitaplara ve şiirlere kendimizi uzak hissetmemizin sebebinin okullardaki edebiyat eğitimiyle ilgili olduğunu öne süren Şakir Kurtulmuş, “Okullarda edebiyatı sevdirecek bir sistem yok.” dedi.

Özcan Ünlü ve Yazar Şakir Kurtulmuş yaptıkları şiir dinletisinden sonra imza gününde kitapseverlerle buluştu.

Haber-Fotoğraf: Fatma Şimşek

 

 

 
1.091 kez görüntülendi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.