Sağlık Sektörü Deneyim İster

Sağlık Sektörü Deneyim İster
29.12.2015
783
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından “Sağlık Yönetimi Kariyer Günleri”  isimli bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Sağlık Yönetimi Kariyer Günleri” isimli etkinlik, 28 Aralık Pazartesi günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, VM Medical Park Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Temel, Gece İşletme Müdürü Ziya Baştopçu ve Kurumsal Pazarlama Müdürü Züleyha Abdülbakioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Yönetici doğulmaz

Türkiye’de sağlık yönetimi alanında çalışanlara oldukça fazla ihtiyaç olduğunu belirten Yalçın Temel, “Tıp mezunu olan doktorlarımız sağlık yönetimi eğitimi alarak bu işi yaptılar fakat zamanla açıklar oluştu. Ayrı bir bölüm açılması gerektiği fark edildi” diye konuştu.

Sağlık sektöründe beklentilerin arttığını söyleyen Temel, “Günümüzde iletişim ihtiyacı arttı dolayısıyla sektörün beklentileri de bu doğrultuda artış gösterdi. Yönetici doğulmaz, yönetici olmak için çeşitli kademelerden geçmek gerek” dedi.

Sağlık sektöründe deneyim konusunun çok etkinli olduğunu belirten Ziya Baştopçu, “Çalışmanın faydasını fazlasıyla göreceksiniz. Size mutlaka bir katkısı olur. Mezun olur olmaz yönetici olamazsınız, sağlık sektörü deneyim ister. Alt seviyeden başlamalısınız ve sürekli olarak hastaneleri ziyaret etmelisiniz ki mezun olduktan sonra bunlar sizlere deneyim olarak dönebilsin. Hastanelerle içli dışlı olun ki size artı değer katabilsin. Sağlık sektöründe deneyim zorunludur” şeklinde konuştu.

Şikâyet etmek yerine odaklanın ve başarın

Hem çalışan hem de hasta memnuniyetinin sağlık sektöründe büyük önem taşıdığına dikkat çeken Züleyha Abdülbakioğlu, “Zaman içerisinde tecrübe alarak ilerleyeceksiniz, sağlık sektöründe çalışanlarda birer müşteridir, onların memnuniyeti önem taşır.  Sektörün bizden beklentileri de çok fazla. Daha fazla çalışıp deneyim kazanmalısınız. Bir hastaneyi yönetmek, sağlık yöneticisi olmak, deneyim ister” diye konuştu.

Sağlık yöneticiliğinin birçok departmandan sorumlu olduğunu belirten Abdülbakioğlu, “Bu departmanlar hakkında tek tek bilgi sahibi olmanız gerekir ve buda büyük bir tecrübe ister. Yöneteceğiniz hastaneye bütünüyle bakmalısınız” ifadelerini kullandı.

Çalışıp deneyim kazanmanın yanısıra istikrarlı olunması gerektiğini belirten Abdülbakioğlu, “Her tıkandığınızda geri dönmeyip zorlamalısınız. Şikâyet etmek yerine odaklanın ve başarın. İstikrar derken, bir de hedefiniz olmalı ve sektörü çok sıkı takip etmelisiniz. Sağlık sektöründe ne istediğini bilmek kesinlikle büyük önem taşıyor. Siz yeter ki çabalayın ve girişimci olun mutlaka başarılı olursunuz” dedi.

Etkinlik sonunda konuşmacılar, katılımcıların sorularını yanıtladı.

29.12.2015 – SA
783 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.