Gök Gürültülü

Sağlık Hizmetleri MYO’da Kadınlar Günü Etkinliği

10.03.2017

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Türk Kadını” konulu bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yeni Konferans Salonunda yapılan etkinliğe Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Selma Altındiş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sağlık Hizmetleri MYO öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ş. Berna Aykan, etkinlikte yaptığı konuşmasında 8 Mart’ın tarihi ve öneminin yanı sıra Türk kadınının sahip olduğu meziyetlere ve Türk kadınına tanınan haklara kısaca değindi. Yrd. Doç. Dr. Ş. Berna Aykan, konuşmasının devamında Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etme konusunda ilkleri temsil eden kadınlar ve Türk bilim kadınlarından örnekler verdi.

Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Selma Altındiş ise konuşmasında “Kadın ve Sağlık” konusunu ele aldı. Doç. Dr. Altındiş, kadının toplumsal kimliği üzerinden kadın sağlığı ve kadın sağlığını geliştirme konularına yer vererek katılımcıları bilgilendirdi.

10-03-2017 / ST