Sağlık Bilimleri’nde Kariyer Günleri

Sağlık Bilimleri’nde Kariyer Günleri
21.04.2017
679
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Acıbadem Grubu Atakent Hastanesi’nden Hasta Bakım Sorumlusu Cihan Sütlü ile Konak Hastaneleri İnsan Kaynakları Grup Müdürü ve Sakarya Konak Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Çiğdem Enginada konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmacılar etkinlikte kurumlarında işe alımlarda nelere dikkat edildiğini, işe alma süreçlerini ve sağlanan imkânları anlattı.

Acıbadem Grubu Atakent Hastanesi’nden Hasta Bakım Sorumlusu Cihan Sütlü, işe aldıkları çalışanları önce iki günlük kurumsal oryantasyon sürecine tabi tuttuklarını belirterek, “Hemşirelik bölümümüzde de oryantasyon var. Bu da 2 hafta sürüyor. 3’üncü haftanın 3 gününde de üniversitemizdeki simülasyon laboratuvarımızda donanımlı robotlar üzerinde uygulamalar yapıyoruz. Hemşirelik hizmetleri departmanımız tarafından da Hemşirelik bölümüne özel mesleki eğitimler veriliyor” dedi.

Yetenekli öğrenciler arıyoruz

Konak Hastaneleri İnsan Kaynakları Grup Müdürü Çiğdem Enginada, yetenekli öğrencileri keşfetmek için kariyer günlerinde öğrencilerle bir araya geldiklerini, sosyal medyadan da aktif olarak çalıştıklarını anlattı. Üniversiteler dışında da sosyal sorumluluk projeleri konusunda bazı kurumlarla iş birliği yaptıklarını aktaran Enginada, üniversitelerle iş birliği sayesinde staj programlı yetkinlik tarzı işe alım süreci ve değerlendirme süreçleriyle yetenekli kişileri çekmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

21-04-2017 / Armanc Kayra
679 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.