Mevzi Sağanak

Sağlık Bilimleri Fakültesi Kuruldu

08.04.2016

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulmasına dair karar Resmî Gazete’de yayımlandı.

Bakanlar Kurulu’nun 25 Ocak 2016 tarihli ve 2016/8562 sayılı kararnamesi ile Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’nun kapatılması ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulması kararlaştırıldı.

8 Nisan 2016 tarihli ve 29678 Sayılı Resmî Gazete’de, bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte, enstitü ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulmasının, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 22 Aralık 2015 tarihli ve 2809 sayılı kanunun ek 30’uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 25 Ocak 2016 tarihinde kararlaştırıldığı kaydedildi.

08-04-2016 / ST