Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kuruldu

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kuruldu
25.10.2011
704
A+
A-

Resmi Gazete’de 24 Ekim’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda Sakarya Üniversitesi’ne Sağlık Bilimleri Enstitüsü kuruldu.

Bazı Üniversitelere Bağlı Olarak Fakülte, Yüksekokul ve Enstitü Kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı 24 Ekim tarih ve 28094 sayılı Resmi Gazetede yayınlandı.

Buna göre, Sakarya Üniversitesi’ne Sağlık Bilimleri Enstitüsü kuruldu. Aynı karar doğrultusunda, Aksaray Üniversitesi’nde Yabancı Diller Yüksekokulu, Atatürk Üniversitesi’nde Turizm Fakültesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Çukurova Üniversitesi’nde Eczacılık Fakültesi, Fırat Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesi, Giresun Üniversitesi’nde Sivil Havacılık Yüksekokulu, Iğdır Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kafkas Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi, Karabük Üniversitesi’nde Safranbolu Turizm Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Niğde Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi ile Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Rize Üniversitesi’nde Yabancı Diller Yüksekokulu, Selçuk Üniversitesi’nde Çumra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri Enstitüsü ile Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu kuruldu. Ege Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan Hemşirelik Yüksekokulu kapatılarak, Hemşirelik Fakültesi kurulmasına karar verildi. Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Diş Hekimliği Fakültesi ile Eczacılık Fakültesi; Muğla Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak da Fethiye İşletme Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.

25/10/2011 – Haber Merkezi


704 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.