Safiye Hüseyin Sempozyumu Düzenlendi

Safiye Hüseyin Sempozyumu Düzenlendi
18.05.2016
671
A+
A-

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği, Sakarya Üniversitesi’nde ilk Türk hemşiresi “Safiye Hüseyin” adına bir sempozyum düzenledi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen sempozyuma, Sakarya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam ile Acıbadem Hastaneler Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Saliha Koç konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, konuşmasında hemşireliği bir ‘fedakârlık mesleği’ olarak niteledi. Türkiye’de son 10 yılda sağlık sektöründe büyük değişimler, yenilikler ve gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Doç. Dr. Sağlam, “Bugün yapılan işlerin gelişmiş Avrupa ve Amerika ülkeleriyle kıyaslandığını biliyoruz. Fakat verdiğimiz sağlık hizmetinin bu ülkelerle boy ölçüşecek bir noktada olmasına rağmen, sağlıktaki insan kaynaklarımız ve mali kaynaklarımız onlara göre gerçekten çok düşük. Bütün sağlık çalışanlarımız işlerini fedakârca yapıyorlar. Sizler bunları çok yakından yaşıyorsunuz. Hemşirelik bu kapsamda çok önemli bir meslek grubudur” diye konuştu.

Hemşirelik değişiyor ve gelişiyor

Acıbadem Hastaneler Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Saliha Koç ise konuşmasında hemşirelik mesleğinin geleceği konusunda bilgiler aktardı. Sağlık sisteminin en büyük grubunun, bilimsel bilgi ve adaptasyon kapasitesi ile hemşireler olduğunu ifade eden Koç, şunları söyledi: “Toplumun ihtiyaç duyduğu sağlık reformlarını başlatmada hemşirelerin öncülük etmeleri gerekmektedir. Hemşireler hızlı bir şekilde farklı yönlerde gelişme yaşıyor ve değişim geçiriyor. Hemşireler daha önce zamanlarının yüzde 80’ini hasta ya da ihtiyacı olan bireylerle çalışarak geçiriyordu. Bu durum artık hemşirelik uygulamaları ya da sağlık sistemleri için temel değildir. Teknolojik gelişmeler ile yeni hedefler belirleniyor.”

Sempozyum, Özel Şahin Sağlık Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin şiir gösterisi, Sakarya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Duygu Tufan’ın Çanakkale Türküsü’nü seslendirmesi ve Marifet Sağlık Meslek Lisesi Öğrenci Grubu’nun gösterisi ile son buldu.

18-05-2016 / SK
671 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.