Saç Ekimi Canlı Cerrahi Kursu Düzenlenecek

15.05.2015

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi’nde ‘Saç Ekimi Canlı Cerrahi Kursu’ düzenlenecek.

SAÜ Tıp Fakültesi  Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek kurs 6 Haziran Cumartesi günü Tıp Fakütesi Merkez Hastanesi’nde verilecek. Bu branştaki doktorlara yönelik düzenlenen kurs kapsamında FUE yöntemiyle saç ekimi uygulaması gösterilecek.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek kursla ilgili bilgi veren SAÜ Tıp Fakültesi  Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Derya Özçelik şunları söyledi: “Düzenleyeceğimiz kurs, branşımızın ana konularından birisi olan saç ekimi cerrahisini öğrenmek isteyen meslektaşlarımız için uygun bir fırsat olacaktır. Kurs kapsamında bir hastamıza FUE yöntemiyle saç ekimi uygulayacağız. Ameliyatın her aşaması, hazırlıktan pansumana kadar izah edilecek. Kurs ameliyathanede vaka başında gerçekleştirileceğinden 15 kişi ile sınırlamamız gerekti. Bu kursun gerçekleşmesinde maddi, manevi yardımları olan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a,  Dekanımız Prof Dr Ramazan Akdemir’e, Hastane Yöneticimiz Doç. Dr. Yakup Tomak’a ve Ameliyathane Yöneticimiz Doç Dr Ali Fuat Erdem’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kursumuzun başarılı ve verimli geçmesini diliyorum.”

Kurs programı şu şekilde:

6 Haziran 2015 Cumartesi

10:00-10:15  Açılış- Saç ekimi plastik cerrahinin en temel ameliyatlarındandır.

Dr. Figen Özgür

10:15-10:30  Saç ekiminde son yenilikler (FUE-FUT), sunu ve video.

Dr. Derya Özçelik

10:30-16:00  FUE yöntemiyle bir hastamıza saç ekimi uygulaması (3500 – 4000 greft).

Dr. Derya Özçelik

Kurs ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://tprecdsacekimkursu.org/ adresinden ulaşılabilir.

15/05/2015 – HAY