Resim Bölümü öğrencilerinden sanatsal faaliyetler

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümünün düzenlediği Temel Sanat Eğitimi Sergisi, 20 Mayıs günü STMF Sanat Galerisi’nde, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turğay, Dekan yardımcıları Doç. M. Hülya Doğru, Doç. Dicle Öney ve Resim Bölüm Başkanı Doç. Onur Karaalioğlu, Fakültenin öğretim elemanları ve yoğun bir öğrenci grubunun katılımıyla açıldı.

20- 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında  Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi’nde izlenen sergi, Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Budumlu İldeş’ in koordinatörlüğünde son üç yılın Resim Bölümü Temel Sanat Eğitimi dersi içerisinde üretilmiş  öğrenci işlerinden oluşuyor. Öğrenciler, Temel Sanat Eğitimi derslerinde, sanata ait değerler irdeleyip, tasarım elemanlarının ve tasarım ilkelerinin öğretim esasları çerçevesinde geliştirilen program uygulanmasını öğreniyorlar. Temel sanat eğitimi derslerinde nokta, çizgi, doku, renk vs. gibi sanat eğitiminin temel  elemanları, sanatçı adaylarının yaratıcı düşünce  ve  tasarımlarıyla  buluşuyor. Birbirinden farklı teknik ve malzemelerle   çeşitlenen uygulama  süreçleri içerisinde  tasarım ve yaratıcı süreçler oluşuyor.