Rektörlüğe Prof. Dr. Yalçın Vekalet Edecek

04.04.2018

Yükseköğretim Kalite Kurulu başkanlığına seçilen Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yerine, rektör yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın vekalet edecek.

Prof. Dr. Yalçın, yeni rektör belirlenene kadar görev yapacak.

Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın

Prof.Dr. Mehmet Ali Yalçın, 1960 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Adapazarı‘nda tamamlamış olup 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Fakültesinden elektrik mühendisi olarak mezun olmuştur.

1984 yılında İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümüne araştırma görevlisi olarak giren Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, 1985 yılında İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği programından yüksek lisans derecesini almış, 1995 yılında da İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği programında Doktorasını tamamlamıştır.Yalçın, 1996 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümüne yardımcı doçent olarak atanmış ve aynı bölümde sırasıyla, 1997 yılında Doçent, 2002 yılında da profesör olmuştur. Prof. Dr. Yalçın’ın uzmanlık alanlarını, “enerji iletim sistemleri, enerji iletimi, koruma, gerilim kararlılık” oluşturmaktadır.

Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde bölüm başkanlığı, Sakarya Meslek Yüksekokulu müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. 2003-2010 yılları arasında SAÜ Mühendislik Fakültesi dekanlığı yapan Yalçın, 2010 yılından bu yana Sakarya Üniversitesi rektör yardımcılığı görevini yürütmekteydi.

04/04/2018 – HAY