Rektör Elmas’ın ABD Ziyareti Devam Ediyor

Rektör Elmas’ın ABD Ziyareti Devam Ediyor
08.04.2013
633
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas,  ABD’nin Governors State Üniversitesini ziyaret etti.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ’nün uluslararası alanda işbirliği faaliyetlerini genişletmek amacı ile ABD üniversiteleri ile temaslarını sürdürüyor.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aytekin İşman, Akademik işbirliği, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, yükseköğretimde kalite ve akreditasyon konusunda bilgi alışverişi için Amerika’nın İllinois Eyaleti’nde bulunan ve Orta Amerika’da, yükseköğretimde kalite ve akreditasyon konusunda liderlik yapan Governors State Üniversitesi’ni ziyaret etti.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aytekin İşman Amerika Akademik Çalışma Programı çerçevesinde, Governors State Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elaine P. Maimon, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Terry Allison ve Gebeyehu Ejigu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deborah Bordelon ve Akreditasyondan Sorumlu Koordinatör ve Öğretmen Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Colleen Sexton ile görüşmelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Elmas görüşmelerin ardından, Governors State Üniversitesi yurt binası temel atma törenine de katıldı. Prof. Dr. Elmas, 5-9 Nisan 2013 tarihleri arasında Orta Amerika’da bulunan üniversiteleri akredite eden HLC (Higher Learning Commision) tarafından Chicago’da düzenlenen Yükseköğretimde Kalite Konferansı’na katıldı. Bu konferans boyunca Rektör Elmas, Orta Amerika’da bulunan diğer üniversitelerin rektörleri ile görüşüp onlarla kalite konusunda görüşmelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aytekin İşman, 10 Nisan Çarşamba günü yurda dönüş yapacak.

08/04/2013 – YC
633 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.