Rüzgarlı

Rektör Elmas’ın 19 Mayıs Mesajı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Elmas’ın 19 Mayıs Mesajı
18.05.2017

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Elmas mesajında, “Bizlere emanet edilen vatanımızı bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek de tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Türk Milleti’nin tüm bireylerinin, birlik ve beraberlik duyguları içinde söz konusu görevi sonsuza kadar kararlılıkla yerine getireceğine inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın mesajı şöyle:

“Millî mücadelenin başladığı tarih olan 19 Mayıs 1919, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının sembolü, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri, “Gençlik ve Spor Bayramı” dır.

Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler.

Zorlu mücadelelerle kazanılan zaferlerin ardından, var olmanın ve gelişmenin ancak iyi eğitim almış, özgüveni yüksek, kendini sürekli geliştiren gençler vasıtasıyla olacağına inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” sözleriyle gençliğe verdiği önemi ifade etmiştir.

Bizlere emanet edilen vatanımızı bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek de tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Türk Milleti’nin tüm bireylerinin, birlik ve beraberlik duyguları içinde söz konusu görevi sonsuza kadar kararlılıkla yerine getireceğine inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını kutluyorum.”

Prof. Dr. Muzaffer Elmas