Rektör Elmas’ın 10 Kasım Mesajı

Rektör Elmas’ın 10 Kasım Mesajı
10.11.2016
633
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Elmas mesajında şu ifadelere yer verdi:

“TBMM’nin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu yüce önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 78. yılında Türk Milleti ve Sakarya Üniversitesi ailesi olarak sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Sergilediği istiklal mücadelesiyle dünyanın tüm mazlum milletlerine esin kaynağı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir komutan olarak takdire şayan vasfının devlet adamlığıyla da örnek alınacak özellikler göstermesi, fikirleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle, bütünleştirici yapısı ve bilimi rehber alan öngörüsü ile Dünya liderleri arasında seçkin yerini alması bizim için bir gurur ve övünç vesilesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, önderlik ederek zafere ulaştırdığı milli mücadele ile, Türk tarihinin altın harflerle yazılı sayfalarını oluşturmuştur. Bu sayfalar, bugün Türk gençliğinin güç ve ilham kaynağıdır. Türk gençliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü daha çok anlayarak ve Mustafa Kemal’in açtığı yoldan yürüyerek Cumhuriyet’i sonsuza kadar yaşatacaktır.”
Prof. Dr. Muzaffer ELMAS

Rektör


633 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.