Rektör Elmas, Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısına Katıldı

Rektör Elmas, Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısına Katıldı
04.02.2013
977
A+
A-

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas,  ‘Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı’na katıldı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Sakarya’nın da yer aldığı “TR 42 bölgesi” üniversitelerinin rektörleriyle birlikte ‘Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı’na katıldı. TUBİTAK Gebze tesislerinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün yaptı.

Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya’nın Türkiye’nin önemli ve büyük şehirlerine olan yakınlığı ve ticaret yolları üzerinde olmasından dolayı coğrafi avantajlarını anlattı.

SAÜ’nün 65 bin öğrencisiyle bölgenin en büyük üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Elmas, Teknokent’le de sanayi ile önemli bir işbirliği geliştirdiklerini belirtti. 26 firma ile faaliyetlerini sürdüren Teknokent’de akademisyenlerin 7 firma ile önemli bir paya sahip olduğunu dile getirdi.

Meslek Yüksekokullarında okuyan öğrencileri sanayiye hazırlamak ve ara elaman ihtiyacını karşılamak için Türkiye’ye model olacak bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Elmas, 3+1 adlı bu projede sayesinde öğrencilerin, sanayi kuruluşlarında yerinde eğitimle mezun olmadan önce iş yaşamına adapte olacaklarını söyledi.

Üniversite ve sanayi işbirliğini artırmaya dönük önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Elmas, merkezi laboratuvar inşaatlarının devam ettiğini, ‘Tez Bilgi Bankasını’ hayata geçirdiklerini ve üniversite ile şirketlerin işbirliğine artırmaya yönelik bir koordinasyon merkezi kurduklarını açıkladı.

04/02/2013 – AB
977 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.