Rektör Elmas: Tıp Fakültesi Sakarya’ya Gelecek

Rektör Elmas: Tıp Fakültesi Sakarya’ya Gelecek
03.02.2012
1.232
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Tıp Fakültesi öğrencilerinin önümüzdeki yıldan itibaren, Sakarya’da eğitim-öğretime başlamaları için hazırlıkların süratle devam ettiğini söyledi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Tıp Fakültesi’nin Kocaeli’de öğrenim gören öğrencilerinin önümüzdeki yıldan itibaren, Sakarya’da eğitim-öğretime başlamaları için hazırlıkların süratle devam ettiğini söyledi. Yıl sonunda bitecek olacak Morfoloji binasının daha erken tamamlanması için ek ödenek sağlandığını dile getiren Elmas “Yıl sonuna bitecek olan Morfoloji binasının Mayıs-Haziran ayında tamamlanmasa için ek ödenek sağlanmış durumda. Ayrıca Morfoloji binasının donanımı için gerekli olan makine, teçhizat için ödenek sağlandı.” diye konuştu.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin şu anda teorik eğitimlerini Kocaeli’de yaptıklarını hatırlatan Elmas “Morfoloji binası bittiğinde öğrencilerimizin 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren burada eğitime başlamaları önünde bir engel kalmamış oluyor. Bu konuda makine, teçhizat alımlarına zaten başlanmış durumda. Şu anda ilk etapta 1,5 trilyonluk makine teçhizatı Temel Bilimler Bölümü için alınıyor.“ şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi’nin akademik personel açığını kapatmak için de büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Elmas “Tıp Fakültesi’nde şu ana kadar 22 Profesör, 11 Doçent, 16 Yardımcı Doçentin atamaları tamamlandı. Ayrıca 24 tane asistan Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde Korucuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çalışmakta. Önümüzdeki günlerde 10’a yakın yeni öğretim üyesi alımı yapılacaktır. Böylece öğretim üyesi sayımız 60’ı bulacak, eğitim-öğretim açısından eksik olan branşlar bu süre içinde tamamlanacaktır. Bunlar ayrıca Sakarya’nın sağlık ile ilgili açığını kapatmada önemli bir katkı sağlayacaktır”  dedi.

Rektör Prof. Dr. Elmas,  Tıp Fakültesi’nin hasta tedavi hizmetini başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirterek “Uzun vadede asıl amacımız, burada, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin araştırma yönünden gelişmesini sağlayacak adımlar atmaktır. Şu anda hasta tedavi hizmetini başarılı bir şeklide yürütmekteyiz. Sakarya’ya sağlık hizmeti vermekteyiz. Ancak Üniversitemiz için Tıp Fakülteleri için olmazsa olmaz olan araştırmaya yönelik çalışmaların, araştırmaya yönelik adımların, araştırmaya yönelik organizasyonların kısa süre içinde üniversitemize yakışır, üniversitemizin arzu ettiği düzeye getirilmesine çalışmaktır.” diye konuştu.

Elmas, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversiteye tahsis edilen Korucuk’taki araziye ve diğer boş olan kısımlara uzmanlık ve özel araştırmaya yönelik birimlerin kurulması için çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.

03/03/2012 – Haber Merkezi


1.232 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.