Rektör Elmas Bir Dizi Etkinliğe Katıldı

Rektör Elmas Bir Dizi Etkinliğe Katıldı
11.05.2012
500
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İstanbul ve Ankara’da düzenlenen bir dizi etkinliğe katıldı.

İlk olarak 4-5 Mayıs tarihleri arasında Fatih Üniversitesi’nde düzenlenen “İnternational Congress on Trends in Higher Education” (ICTHE-2012) isimli kongreye katıldı.  Yükseköğretimde yenilikler ve girişimcilik konusunun ele alındığı kongrede SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Yükseköğretimde Kalite Yönetimi ve Performans Değerlendirmesi” konusu üzerine bir sunum yaptı.

Değişimi Yakalamalıyız

Üniversitelerin ana misyonunun eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve toplumla işbirliği olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Elmas, “Bilgi çağında bu durumlar daha da önem kazanmaktadır ve bu değişimin sürekliliği çok önemlidir. Bu süreklilik olmadan uygulamalar bir kere yapılabilir ve daha sonraki adımlarda değişimler kişilerin seçimlerine bağlıdır. Bu sebeple, bilgi çağında kurumlar değişimi bilmeli, anlamalı ve süreklilik için yeni sistemler oluşturmalıdır” diye konuştu.

Dünyaki Gelişmeleri Yakından Takip Ediyoruz

Daha sonra 5 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Turkcell Plaza Konferans Salonu’nda düzenlenen “Yükseköğretimde Sosyal Medya Uygulamaları”  isimli çalıştaya konuşmacı olarak katılan Rektör Prof. Elmas, yükseköğretimde sosyal medyanın kullanım alanları ve şeffaflık konusuna değinerek, “Sakarya Üniversitesi, dünyaki gelişmeleri yakından izlemektedir. Üniversite olarak bu alanda önemli adımlar atmaktayız“ şeklinde konuştu.

Yeterlilikler ve Öğrenme Kazanımları

Daha sonra Ankara’ya giden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yükseköğretim Kurulu tarafından 7 Mayıs Pazartesi günü düzenlenen “Bologna Eşgüdüm Komisyonu Koordinasyon Toplantısı” na konuşmacı olarak katıldı. “Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi” konusunun ele alındığı panelde bir konuşma yapan Rektör Prof. Elmas, “Yeterlililikler ve Öğrenme Kazanımları” konusu üzerine bir sunum yaptı.

09/05/2012 – YC
500 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.