Rektör Elmas ABD Ziyaretini Tamamladı

Rektör Elmas ABD Ziyaretini Tamamladı
11.04.2013
595
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin uluslararası alandaki işbirliği ağını genişletmek amacı ile Amerika’da bir takım temaslarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas yurda döndü.

SAÜ’nün uluslararası alandaki akademik işbirliği ağını genişletmek ve bir dizi bilimsel toplantıya katılmak üzere Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) giden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ziyaretini tamamladı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aytekin İşman ile ABD ziyaretinin ilk gününde, Kentucky Eyaleti’nde bulunan Lousville Üniversitesi ve Jefferson Üniversitesi ile akademik temaslarda bulundu. Rektör Prof. Dr. Elmas, Lousville Üniversitesi’nin akademik işlerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mordean Taylor Archer ve Jefferson Üniversitesi’nin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Radall Daviss ile görüşmelerde bulunduktan sonra, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi konusunda çeşitli işbirliği protokolü imzaladı.

Rektör Prof. Dr. Elmas, 29 Mart 2013 tarihinde Amerika’da ilk 20 üniversite arasına giren Kentucky Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Eli Capilouto, Fen-Edebiyat Dekanı Prof. Dr. Mark Kombluh ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. John Y. Walz ile görüşmelerde bulunan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak araştırma ve konferanslar konusunda çeşitli işbirliği protokolü imzaladı.

31 Mart 2013 tarihinde Florida’ya hareket eden Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Jacksonville Üniversitesi ve Kuzey Florida Üniversitesi’ni ziyaret etti. Amerika Akademik Çalışma Programı çerçevesinde, Jacksonville Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tim Cost ile görüşmelerde bulunan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Akademik İşlerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lois S. Becker, Prof. Dr. Stephen Baker ve Prof. Dr. Mohamad Sepehri ile de yükseköğretimde kalite çalışmaları konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Daha sonra Kuzey Florida Üniversitesi’ni ziyaret eden Rektör Elmas, Kuzey Florida Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. John A. Delaney, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Thomas S. Servatka ve Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mauricio Gonzales ile bilimsel çalışmalar ve yükseköğretimde kalite çalışmaları konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Rektör Elmas Amerika Akademik Çalışma Programı çerçevesinde, Florida Eyalet Üniversitesi Akademik İşlerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bruce R. Locke, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Marcy P. Driscoll, Prof. Dr. Cadence Kidwell, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Myra M. Hurt ile ortak araştırma, öğrenci değişimi, öğretim üyesi değişimi ve yüksek öğretimde kalite konularında fikir alışverişinde bulundu.

Rektör Elmas, Florida eyaletinin Orlando şehrinde bulunan Seminole Eyalet Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. E. Ann Mcgee ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Laura Ross’u ziyaret ederek ortak anlaşma imzaladı. Yapılan anlaşma ile akademik ziyaretler, orak bilimsel çalışmalar, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programının temelleri atılmış oldu.

Rektör Elmas, daha sonra akademik işbirliği ve değişimleri planlamak ve yükseköğretimde kalite ve akreditasyon konusunda bilgi alış verişinde bulunmak üzere Florida Atlantik Üniversitesi’ni ziyaret etti. Elmas, burada Mühendislik Fakültesi dekan yardımcısı Doç. Dr. Ali  Zilouchian, İşletme Fakültesinden Doç. Dr. Anita K. Pennathur, uluslar arası ilişkilerden sorumlu Gebel Koordiantör Prof. Dr. Catherine S. Meschievitz, uluslararası eğitim projelerinden sorumlu Prof. Dr. William G. Nicoll, öğretim üyesi ve öğrenci değişim programından sorumlu Prof. Dr. Mihaela N. Metianu ile  görüşmeler yaptı.

3 Nisan’da Chicago’ya hareket eden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, akademik işbirliği, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, yükseköğretimde kalite ve akreditasyon konusunda bilgi alışverişi için Orta Amerika’da, yükseköğretimde kalite ve akreditasyon konusunda liderlik yapan Governors State Üniversitesi’ni ziyaret etti.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aytekin İşman Amerika Akademik Çalışma Programı çerçevesinde, Governors State Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elaine P. Maimon, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Terry Allison ve Gebeyehu Ejigu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deborah Bordelon ve Akreditasyondan Sorumlu Koordinatör ve Öğretmen Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Colleen Sexton ile görüşmelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Elmas görüşmelerin ardından, Governors State Üniversitesi yurt binası temel atma törenine de katıldı. Prof. Dr. Elmas, 5-9 Nisan 2013 tarihleri arasında Orta Amerika’da bulunan üniversiteleri akredite eden HLC (Higher Learning Commision) tarafından Chicago’da düzenlenen Yükseköğretimde Kalite Konferansı’na katıldı. Bu konferans boyunca Rektör Elmas, Orta Amerika’da bulunan diğer üniversitelerin rektörleri ile görüşüp onlarla kalite konusunda görüşmelerde bulundu.

ABD programının son derece faydalı geçtiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Amerika ziyaretimizde, ABD’deki üniversitelerin kalite ve planlama ile eğitim öğretimin çıktılara göre dönüştürülmesi konularına önem verdiklerini, dünyadaki değişime açık öğrenciler yetiştirme konusunda çok önemli faaliyetler yürüttüklerini gözlemledik. ABD ziyaretimiz esnasında ayrıca öğretim elemanı, öğrenci değişimi ile ve ortak programlar açılması konusunda anlaşmalar yapıldı. Bu anlaşmalar üniversitemizin uluslararası alandaki işbirliğini genişletmek için atılan önemli adımlar arasında. Bu anlaşmaların, üniversitemizin bir dünya üniversitesi olma yönündeki hedeflerine önemli katkı sağlayacağı inancındayım” diye konuştu.

11/04/2013 – YC
595 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.