Rektör Al Araştırma Merkezlerini Ziyaret Etti

Rektör Al Araştırma Merkezlerini Ziyaret Etti

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, üniversitemiz bünyesindeki uygulama ve araştırma merkezleri laboratuvarlarını ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı.

Uygulama ve araştırma merkezleri laboratuvarları ziyaretinde Rektör Al’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Şişman, Sakarya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Cahit Şanver ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Altınsoy eşlik etti.

Sakarya Üniversitesinin adını ulusal ve uluslararası alanda duyuran, yaptığı çalışmalar ile üniversite sanayi iş birliğine katkı sağlayan ve danışmanlık hizmeti veren uygulama ve araştırma merkezleri akademik ve idari personelleri, Rektör Hamza Al ile bir araya geldi.

Yeni Hedef Araştırma Üniversitesi Olmak

Uygulama ve araştırma merkezleri müdürleriyle görüşen Rektör Al, “Araştırma üniversitesi vasfını kazanmak istiyoruz. Kaynaklardan ve çeşitli imkânlardan yararlanmak için kendimize hedef koyduk. Burada en büyük iş sizlere düşüyor. Hocalarımıza ve yöneticilerimize de söylüyorum, hepimiz bu hedefe hizmet etmek zorundayız. Akademik faaliyetler ağırlıklı olarak uygulama ve araştırma merkezlerinde yürütülüyor. Bu merkezlerde Sakarya’nın ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu önemli ve stratejik sektörlere yönelik önemli projeler gerçekleştiriliyor. Sakarya Üniversitesi olarak iş dünyasının taleplerini öncelemeye devam edeceğiz. Üniversitemizin birikimini ülkemizin öncelikli alanlarına kanalize edeceğiz. Bizler, Sakarya Üniversitesinin köklü tarihinde geldiği noktayı daha ileriye nasıl taşırız çabası içinde olacağız. Bu bağlamda merkez müdürlerimizi senatoda görmek istiyoruz.” dedi.

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Olarak Hizmetinizdeyiz

Uygulama ve araştırma merkezlerine karşı daha duyarlı olunacağını söyleyen Prof. Al, “Sizler gibi yayın faaliyetlerinde bulunan merkezlerimizle belirli aralıklarla toplanarak nerede olduğumuzu, neler yapabileceğimizi, olası sorunları nasıl aşabileceğimizi tartışmamız lazım. Sizlerin taleplerini elimizden geldiğince yerine getireceğiz. İstişareye çok önem veriyorum. Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü olarak yayın yapan, araştırmalarda bulunan herkesin hizmetindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, laboratuvar çalışmalarını yerinde incelerken İleri Mühendislik Teknolojileri AR-GE Topluluğunun  (İMARGE) Hürsar, Vega, Hüma ve Karayonca takımlarıyla da görüştü. TEKNOFEST yarışmalarına katılacak olan öğrencilere başarılar diledi.


1.984 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.