Prof. Dr. Tahsin Engin’e Birincilik Ödülü

Prof. Dr. Tahsin Engin’e Birincilik Ödülü
11.05.2016
2.210
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi ve Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, araştırma ekibi ile birlikte 5. Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması’nda birincilik ödülü aldı.

5. Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması’nda kazananların ödülleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı bir törenle sahiplerine verildi. Prof. Dr. Tahsin Engin ve proje ekibinden SAÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin, “Kontrol Edilebilir (Yarı-Aktif) Manyetik Amortisör” konulu tasarımıyla kazandıkları ödülü Bakan Işık’ın elinden aldı.

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tahsin Engin, manyetik amortisörler üzerinde 10 yılı aşkın bir süredir çalıştıklarını, bu konuda ikinci TÜBİTAK projesini yürüttüklerini söyledi. Bu cihazların geleneksel cihazlardan farklı olarak dışarıdan gelen titreşimin niteliğine uygun sönümleme yaptığını belirten Engin, sadece birkaç miliamper akım ile konfor ve güvenlikte yüzde 80’lere varan artış sağlanabildiğini kaydetti. Söz konusu manyetik amortisörün sıra dışı bir mekatronik sistem olduğunu dile getiren Engin, bu sistemin başta otomotiv sektörü olmak üzere depreme karşı binalarda, beyaz eşya sektöründe, savunma sanayinde ve havacılıkta, hatta biyomedikal alanlarda titreşimin sorun teşkil ettiği tüm mühendislik disiplinlerinde geniş bir kullanım alanının bulunduğunu söyledi.

Başarının tesadüfen gelmediğini, ödülün ekibin zorlu ve sabırlı çalışmalarının bir ürünü olduğunu dile getiren Prof. Dr. Tahsin Engin, araştırma ekibinde yer alan SAÜ’den öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. İsmail Şahin’e ve Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Parlak’a teşekkür etti.

Akademisyen kimliği yanında ayrıca girişimci, teknokent ve teknoloji transfer ofisi (ADAPTTO) yöneticisi olan Prof. Dr. Tahsin Engin’in, 3’ü uluslararası olmak üzere toplam 4 patenti ve makine mühendisliği dalında 4 çeviri kitabı bulunuyor. Kitaplarından 3’ü Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından ödüllendirilen Engin, 2015 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Akademik Başarı Puanı sıralamasında Sakarya Üniversitesi’nde görev yapan bin 37 akademisyen arasında 100 tam puan alan ilk 10 akademisyen arasında yer alıyor.

11-05-2016 / ST


2.210 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.