Prof. Dr. Şakir Görmüş, Star Açık Görüş’te

Prof. Dr. Şakir Görmüş, Star Açık Görüş’te
31.01.2022
1.275
A+
A-

Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş, Star Gazetesi Açık Görüş ekinde Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Sistemini değerlendirdi.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Sistemine geçildiğinden beri, konuyla ilgili sorular sorulmaya devam ediliyor. Finans Profesörü ve Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş, Star Gazetesinin Açık Görüş ekinde konuya dair bir makale kaleme aldı. Prof. Dr. Şakir, sistemle alakalı değerlendirmesinde, sistemin stokçuluğu önleyeceğini ifade etti.

Ülkemizde enflasyondan korunmak için alternatif yatırım amacı olamdığı için döviz ve emtialara yönelim olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şakir yazısında, “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürünü ve geliştirilecek yeni finansal ürünler fiyat artış bekleyişlerini kıracağından enflasyonu düşürücü etki yapabilir. Nitekim “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” ürünü devreye girdikten sonra fiyat artış bekleyişleri otomobil gibi bazı emtialarda tersine dönerken, konutta ise en azından durağan hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Stokçuluğun önleneceği ön görüsünde bulunan Prof Dr. Şakir yazısına Ekonomi otoritelerinin özellikle bazı sektörlerde piyasayı manüpüle edenlere (otomobil stokçuları gibi) karşı önleyici rol alması gerekirken diğer taraftan da kamunun elektrik, doğal gaz, benzin gibi girdi maliyetlerini artıran ürünlere yapılacak zamları aylara yayması ve minimum tutması gerekmektedir” diye devam etti.

Yazının tamamı için TIKLAYINIZ

-OŞ


1.275 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.