Prof. Dr. Nanda’dan 3 Boyutlu Ekokardiyografi Kursu

Prof. Dr. Nanda’dan 3 Boyutlu Ekokardiyografi Kursu
05.06.2014
596
A+
A-

Birmingham Alabama Üniversitesi (University of Alabama at Birmingham) Elektrokardiyografi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Navin C. Nanda, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 3 boyutlu ekokardiyografi kursu verdi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından önceki gün onursal doktora verilen Prof. Dr. Navin C. Nanda, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalında PFO, ASD ve kapak hastalarında ekokardiyografik uygulamaların inceliklerini paylaştı. Dr. Nanda, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir ve ekibi tarafından yapılan ASD kapatma işlemi (kalp kulakçıkları arasındaki doğumsal açıklıkların kapatılması) sırasında ekokardiyografik değerlendirme yaptı.

Konuyla ilgili  bir açıklama yapan Kurs Koordinatörü ve Ekokardiyografi Laboratuar Sorumlusu Prof. Dr. Nurgül Keser, kalp hastalıklarının ölümlerde ilk sırada yer aldığını belirterek, “Hastalığın teşhisinde ve invaziv girişim ile cerrahiye yönlendirmede ekokardiyografi son derece önemli. Bu konudaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Hastanemizde en son  teknolojiyi kullanıyor olmak hastalar kadar hekimler için de büyük şans. Uluslararası eğitim çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Desteklerinden ötürü rektörlüğümüze, dekanlığımıza, hastane başhekimliği ve klinik şefliğine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

05/06/2014 – ST
596 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.