Prof. Dr. Engin Yılmaz, Dil Bayramı’nda Doğa Koleji’ni Ziyaret Etti

02.10.2014

Sakarya Üniversitesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Engin Yılmaz, Türk Dil Bayramı’nda Doğa Koleji’ni ziyaret etti.

Her yıl birinci Türk Dil Kurultayı’nın toplandığı gün olan 26 Eylül, kurultayda alınan kararla Dil Bayramı olarak kutlanırken, Doğa Koleji Türk Dil Bayramı’nı kutladı. Atatürk’ün kurduğu Türk Dil Kurumu’nun o zamanki adıyla Türk Dili Tetkik Cemiyeti’nin ilk kurultayının Türk Dili’nin gelişiminde çok önemli bir adım olduğu vurgulayan SAÜ Türkçe Eğitim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Yılmaz’ı ağırlayan Doğa Koleji, Türk Dil Bayramı’nı her yıl kutluyor. Prof. Dr. Engin Yılmaz, düzenlenen seminerde Doğa Koleji öğrencileri için dilin anlam ve önemini vurguladı.  Türkçe'nin neden bilim dili olarak kullanılmadığı ve Avrupa Cemiyetleri içinde önemli bir yere neden sahip olmadığı konusunun tartışıldığı seminerde, okumanın öneminin ve ilerlemek için gerekliliğinin de üzerinde duruldu. Bilgi birikimi ve kusursuz Türkçesi ile Doğa Koleji öğrencilerini aydınlatan Prof. Dr. Engin Yılmaz, seminer sonunda Doğa Koleji öğrencilerinin sorularını da yanıtladı.

02/10/2014 – //