Pedagojik Formasyon 2018 Güz Dönemi Başvuruları

07.09.2018

PEDAGOJİK FORMASYON 2018 GÜZ DÖNEMİ KONTENJAN DUYURUSU

2018 Güz Dönemi Pedagojik Formasyon başvuruları ön kayıtla alınarak başvuru yoğunluğuna göre bölümlere kontenjan ayrılacaktır. Kesin kayıtta bir bölümden en az 20 kişi kayıt yaptırmadığı takdirde program açılmayacaktır.

Pedagojik formasyon başvurularını; Sakarya Üniversitesi son sınıf öğrencileri ayrı, mezunlar ayrı sistem üzerinden yapacaklardır.

SON SINIF ÖĞRENİLERİ

Sakarya Üniversitesi son sınıf öğrencileri başvurularını, OBİS üzerinden “Formasyon Başvuru” linkine tıklayarak yapabilirler. Başka işlem yapmalarına gerek yoktur.

Son sınıf öğrencilerinin başvuru yapabilmeleri için en az başarılı 170 ve üzeri AKTS’ye sahip olmaları gerekmektedir.

MEZUN ÖĞRENCİLER

Mezun öğrenciler pedagojik formasyon başvurularını www.pf.sakarya.edu.tr adresindeki ilgili duyuru linkinden gerekli bilgileri girerek yapacaklardır.

Mezun öğrenciler not ortalamalarını 4’lük sisteme göre gireceklerdir. Not ortalamanız 4’lük sistemde mevcut değil ise 100’lük sistemdeki not ortalamanızın Sakarya Üniversitesi Not Çevirim Tablosuna göre 4’lük sistemdeki karşılığını giriniz.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ NOT ÇEVİRİM TABLOSU

MEZUN ÖĞRENCİLER İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURU LİNKİ

BAŞVURU TARİHİ

Başvurular 05 Eylül 2018 ’de başlayıp 18 Eylül 2018 saat 17:00’de son bulacaktır. Akabindeki 1-2 gün içinde başvuru yoğunluğuna göre bölüm kontenjanları belirlenecek ve asil kayıt hakkı kazananların listeleri açıklanarak kesin kayıtlar yapılacaktır.

FORMASYON ÜCRETİ

Pedagojik Formasyon Ücreti, YÖK’ün belirlediği ve 5 yıldır uygulamakta olduğu şekilde, 2054 TL’dir. Bu ücret 2 taksit (1027 + 1027) şeklinde ödenecek olup, kesin kayıt sırasında 1027 TL’lik 1. Taksit ödenecek; 2. Taksit 1027 TL daha sonra belirtilecek tarihte üniversitemiz hesabına ödenecektir.

EĞİTİM TARİHLERİ

Dersler 2018 Eylül ayında başlayacak olup, teoriye dayalı 7 ders 2019 Ocak ayına kadar verilecektir. İkinci dönem yapılacak olan 3 ders de 2019 Şubat / 2019 Haziran tarihleri aralığında tamamlanacaktır. Eğitimler yüz yüze Eğitim Fakültesi’nde (Hendek Kampusünde) verilecektir.

BÖLÜMLER

Sakarya Üniversitesi son sınıf ve mezun öğrenciler için başvuru yapabilecek bölümlerin listesi aşağıdaki gibidir:

Fen Edebiyat Fakültesi

Alman Dili ve Edebiyatı

Biyoloji

Coğrafya

Felsefe

Sosyoloji

Fizik

Kimya

Matematik

Türk Dili ve Edebiyatı

Sağlık Yüksekokulu

Ebelik

Hemşirelik

*Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu

*Antrenörlük Eğitimi

*Rekreasyon

*Spor Yöneticiliği

(* BESYO Bölümünde mezun öğrenciler başvuru yapabilir.)

Devlet Konservatuarı

Temel Bilimler