Mevzi Sağanak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sanatsal Etkinlerle Kutlandı

09.03.2018

Sakarya Üniversitesi Fikir ile Gelecek Öğrenci Topluluğu tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Pandomim ve Tiyatro Gösterisi düzenlendi.

SAÜ Fikir ile Gelecek Topluluğu akademik koordinatörleri Prof. Dr. Mehmet Zafer Danış ve Yrd. Doç. Dr. Özden Güneş’in danışmanlığında gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel pandomim ve tiyatro gösterisini içeren sahne sanatları etkinliği yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Etkinlikte “Susuyorum Duyuyor Musun?” isimli kadın ve dünya temalı pandomim gösterisi ile Sakarya Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Arka Plan Sinema Akademisi tarafından sergilenen “Nasıl Bir Tane İstersin?” adlı kadın erkek ilişkilerini konu alan tiyatro gösterisi büyük bir ilgiyle izlendi.

Etkinlik sonrası bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zafer Danış, 8 Mart 1857 yılında New York’da bir tekstil fabrikasında daha iyi çalışma koşulları istemiyle greve başlayan kırk bin işçi içerisinden fabrikaya kitlenen ve çıkan yangında kaçamayarak yaşamlarını yitiren 120 kadın işçinin can verdiği trajedik olaydan sonra Birleşmiş Milletler tarafından bugünün Dünya Kadınlar Günü olarak anıldığını, bu tarihin aslında dünyanın her neresinde olursa olsun kadınların yaşadıkları acılar konusunda farkındalık sağlayan bir gün olduğunu ifade ederek, başta anneler olmak üzere tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutladı.

09.03.2018 – YC