Oryantasyon Programları Düzenlendi

Oryantasyon Programları Düzenlendi
08.10.2015
719
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde Sağlık Yüksekokulu ve Sosyal Hizmet Bölümüne bu yıl kaydını yaptıran öğrenciler ile hazırlık sınıfı öğrencileri yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda öğrenciler SABİS, OBİS, ders kayıtları,  öğrenci değişim programları ile akademik takvim alanları gibi konularda bilgilendirildi.

Sağlık Yüksekokulu oryantasyon programında konuşan yüksekokul müdürü Prof. Dr. Sevin Altınkaynak öğrencileri Sakarya Üniversitesi’ni kazanmalarından dolayı tebrik etti. Hemşireliğin ve ebeliğin şefkat ve sabır ile yapılan kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

“Sağlık hizmeti bir ekip işidir” diyerek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Altınkaynak; “Bu ekipte olmazsa olmaz eleman hemşire ve ebedir. Tanı ve tedavi planı doktora ait olabilir ama bakım verilmediği takdirde hemşire ve ebe takibinden uzak olan hastalarda çalışma sonuçları mortalite oranlarını yükselttiğini göstermektedir. O nedenle sağlık ekibindeki tıbbi elemanlardan biri de hemşire ve ebedir” diye konuştu. Prof. Dr. Altınkaynak “Gurur duyacağımız, yaşam boyu öğrenmeyi felsefe edinmiş hemşire ve ebe yetiştirmek, bizim Sağlık Yüksekokulu’nun en büyük amacıdır.” dedi.

Doç. Dr. Yurdanur Dikmen ve Arş. Gör. Kevser İlçioğlu konuşmalarında ebelik ve hemşirelik bölümlerini tanıttı.

Yabancı Diller Yüksekokulu oryantasyon programında Müdür Doç. Dr. Metin Timuçin, bu yıl İngilizce hazırlık öğrencilerine başarılar dileyerek, Yabancı Diller Yüksekokulu hakkında bilgi verdi.

08/10/2015 – MA

 
719 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.