Okul Hayatından Hayat Okuluna İş ve Staj Fırsatları

Okul Hayatından Hayat Okuluna İş ve Staj Fırsatları
02.05.2017
1.226
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Üniversiteli Akil Gençlik Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Okul Hayatından Hayat Okuluna İş ve Staj Fırsatları’ isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Uzman Psikolog Ertan Şimşek konuşmacı olarak katıldı. Şimşek konuşmasında, öğrencilere, inanmak, başarmak, liderlik, ekip çalışması mezuniyet sonrası iş arama süreci hakkında bilgi verdi.

Başarılı olmanın dört ilkesi olduğunu söyleyen Şimşek, “Ne istediğinizi bilmek, uyum, duygusal sezi ve esneklik size başarıyı getirecek dört önemli ilkedir.  Bugüne kadar dünyada işinden dolayı mutsuz olup başarılı olan kimse yoktur. İş hayatında başarılı olabilmek için ilk önce sen istediğinizi bilmelisiniz ve sizi mutlu eden bir iş yapmak zorundasınız. Unutmamanız gereken bir şey de hayatta ağzınızdan çıkan kaderiniz olur ya da kader oluşturursunuz” dedi

İnsanların taşınabilir yetenekleri olduğunu dile getiren Şimşek, “Ahlaklı olmak, sunum becerileri, internet becerileri ve esprili olmak taşınabilir yeteneklerdir. Ahlaklı olmak, insanların söz verip sözünü tutmasıdır. İş hayatına atıldığınızda eğer birilerine ya da çalıştığınız kişilere söz veriyorsanız mutlaka sözünüzü tutun. Bir tavsiyemde mutlaka diksiyon ve anlayarak hızlı okuma eğitimi alın. Yaşadığımız çağda hız en büyük gereksinim olduğu için sizin okuduğunuzu hızlı ve anlayarak okumanız büyük bir avantaj. Kişisel web siteniz ya da dijital köşe yazarlığı yapmanız sizi ön plana çıkarabilecek bir artıdır” diye konuştu.

02/05/2017 – MA


1.226 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.