Gök Gürültülü

Öğretmen Adaylarından Sağlık Taraması

21.04.2014

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri, Hendek ilçesinin köylerinde sağlık taraması gerçekleştirdi.

SAÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü öğrencileri ‘topluma hizmet dersi’ kapsamında Hendek ilçesinin köylerinde sağlık taraması yaptı.Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hendek Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmayla, genç öğretmen adayları tarafından, Hendek Aksu, Kurtuluş ve Dikmen Köyleri ilkokullarındaki minik öğrencilerin ağız ve diş sağlığı kontrolü yapıldı, öğrencilere çeşitli bilgiler verildi.

Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç Dr. Yüksel Güçlü ve Yrd. Doç. Dr. Yusuf Keskin’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik sonrası konuşan öğrenciler Cansın Küçüközer, Tarık Bulut, Gülşen Akkurt, Buğra Duman, Bahar Elveren, Kenan Bulut, İbrahim Karataş ve Burcu Uluca, “Güzel bir çalışma oldu. Sayın öğretim görevlilerimize, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sabri Doğan ve tüm ilgililere, Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Sayın. Dr. Aydın Erdoğan’a, Hendek Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Sayın Dr. Serdar Bayraktar ile taramayı gerçekleştiren görevli doktorlarımıza ve personele, ulaşım konusunda bizlere yardımcı olan Dikmen Köyü Minibüs Kooperatif Başkanı Sayın Vahap Ulusoy ile ikramlar konusunda bize yardımcı olan Hendek Şok Mağazası çalışanlarına, tarama gerçekleştirilen okulların öğretmen ve öğrencilerine  teşekkür ediyoruz. Biz ders kapsamında bu projeyi gerçekleştirme fırsatı bulduk ama bu tür etkinlikler önemli. Özellikle öğretmen adayları açısından. Yeni yerleri, yeni insanları tanıyorsunuz. Orada bir köy var o uzakta türküsündeki gibi gitmeden, görmeden o köy bizim demenin anlamı artık günümüzde yok. Giderek, uzakları yakın ederek faydalı bir şeyler yapabildiysek ne mutlu bizlere.” dedi. Bu arada genç öğretmen adaylarının önümüzde ki günlerde yine çeşitli projeler gerçekleştireceği bildirildi.

21/04/2014 – HM