Öğrencilerin Gözünden Sakarya

Öğrencilerin Gözünden Sakarya
06.12.2015
828
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Işık, Sakarya şehrinin öğrencilerdeki imajını araştırdı. Işık’ın ‘Sakarya Şehir İmajı’ isimli çalışmasına göre öğrenciler Sakarya şehrini ‘huzurlu ve sakin’ olarak tanımlıyor.

Çalışma kapsamında öğrencilerin zihnindeki “Sakarya Şehir İmajı” ve  “Sakarya Halkı İmajını” ölçmek adına anket yapıldı. SAÜ Eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Işık tarafından gerçekleştirilen çalışmada öğrencilerin eğitim ve yaşam şartlarına ilişkin beklenti ve algılarını değerlendirdi. Anket SAÜ öğrencilerinden 532 kişilik örneklem grubuyla yüz yüze görüşme tekniği uygulayarak incelendi.

Prof. Dr. Işık, amaçlarının öğrenim görmek için Sakarya’ya gelen üniversite öğrencilerinin zihinlerindeki kent imajının tespit edilmesi olduğunu söyledi.

Sakarya tek kelime ile “Yaşanabilir”

SAÜ’de ankete katılan öğrenciler, Sakarya’nın en önemli değerinin doğal güzellikler olduğunu düşünürken, yüzde 31,5’i Sakarya’daki Sağlık Hizmetlerinin yetersiz olduğunu belirtti. Ankete göre öğrencilerin yüzde 44’ü Sakarya’yı pahalı bulurken, yüzde 46’sı Sakarya’yı tek kelime ile “Yaşanabilir” olarak nitelendirdi.

Öğrencilerin, yüzde 16,9’u Sakarya’yı küçük bulurken, yüzde 12’si Sakarya’nın gelişmemiş olduğunu vurguladı. Ankete göre Sakarya’nın en önemli değeri yüzde 32 ile doğal güzellikleri olurken, bunu yüzde 21 ile il sakinliği, yüzde 15 il sanayisi ve yüzde 13,5 ile Sakaryaspor takip etti.

Sakarya huzurlu ve sakin

Ankete katılan öğrencilerin yüzde 30’u Sakaryalıları tek kelime ile “İyi” olarak tanımlarken, yüzde 25 ‘i kaba, yüzde 15’i soğuk buluyor. SAÜ’de öğrenim gören öğrencilerin yüzde 51’ine göre Sakarya bir sanayi şehri iken, yüzde 53’ü de Sakarya’yı temiz bir şehir olarak görüyor.

Deneklerin yüzde 45’ine göre öğrenciler Sakarya’daki kültür ve sanat etkinliklerinin yetersiz olduğunu düşünürken, yüzde 45,5’i ulaşım hizmetlerinin kaliteli olduğunu belirtti.

Ankete katılan öğrencilerin yüzde 69’u Sakarya’yı sakin ve huzurlu bulurken, yüzde 50’sine yakını Sakarya’da barınma problemi olmadığını ifade etti.

07/12/2015 – K. Doğan
828 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.