Öğrencilerimizden TÜBİTAK 2209 Başarısı

Öğrencilerimizden TÜBİTAK 2209 Başarısı
03.10.2023
1.111
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), TÜBİTAK 2209 A ve B “Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında kabul edilen proje sayısı sıralamasında önemli bir başarı elde etti.
2023 yılı birinci dönem TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’na 200 proje ile başvuran Sakarya Üniversitesinin 128 projesi desteklenmeye hak kazandı. SAÜ, kabul edilen proje sayısı ile Türkiye genelinde 6’ncı sıraya yükseldi.
SAÜ, 2023 yılı birinci dönem 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı’na ise 8 proje ile başvurdu. 6 projesi desteklenen Sakarya Üniversitesi, kabul edilen proje sayısı sıralamasında Türkiye genelinde 10’uncu sırada yer aldı.
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, üniversite öğrencilerinin araştırma projelerinin akademik danışman rehberliğinde; TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı ise üniversite öğrencilerinin sanayiye yönelik araştırma konusuna sahip projelerinin akademik danışman ve özel sektör kuruluşları bünyesindeki sanayi danışmanı rehberliğinde yapılan projelerdir. Temel amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan önlisans ve lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek ve proje yapabilme alışkanlığı ile kültürü kazandırabilmektir.


1.111 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.