Öğrencilerimiz Üniversitemizi TEKNOFEST’te Temsil Edecek

Öğrencilerimiz Üniversitemizi TEKNOFEST’te Temsil Edecek
26.04.2023
3.940
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM), SAÜ İMARGE Öğrenci Topluluğu, Fikir ile Gelecek Öğrenci Topluluğu, Enerji Teknolojileri Öğrenci Topluluğu ve İnsansız Hava Araçları Öğrenci Topluluğu 2023 TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde Üniversitemizi temsil edecek.

Çeşitli kategorilerdeki binlerce ürünün tanıtımının yapıldığı, yarışmalar, konferanslar, sergiler, atölyeler, paneller ve teknoloji şovlarının başrolde olduğu TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Fesitavaline Üniversitemizden SAİTEM; Saitem-Elektromobil takım adlarıyla Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına, Solar Team takım adıyla World Solar Challenge yarışmasına, Enerji Teknolojileri Topluluğu; UMAİ takım adıyla Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmasına, Fikir ile Gelecek Öğrenci Topluluğu; FİGPACK takım adıyla TÜBİTAK 2242 yarışmasına, OTOTRAYFİG, INTVACE Turizm Teknolojileri alanında ve ARTEMİS takım adlarıyla Akıllı Ulaşım alanında TEKNOFEST yarışmasına, SAÜ İMARGE Öğrenci Topluluğu; MKU-/DK takımı ile Sağlıkta Yapay Zeka, VEGA ve ARMA takım adlarıyla Savaşan İHA alanında TEKNOFEST 2023 yarışmasına, SAÜ İnsansız Hava Araçları Öğrenci Topluluğu ise 2 takım ile Drone kategorisinde TEKNOFEST yarışmasına katılacak. Öğrencilerimiz havacılık, uzay ve teknoloji alanında hazırladıkları projelerle stantlarda yerini alacak.

Ülkemizin birçok ilinden yüzlerce kişinin katılacağı etkinliğin amacı gençlerin teknolojiye ilgisini artırmak, yenilikçi fikirleri desteklemek ve teknoloji alanında yeni projelerin geliştirilmesini teşvik etmektir. Dünyanın en büyük havacılık festivali TEKNOFEST, Cumhuriyetin 100. yılında 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenecek.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali

TEKNOFEST, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. İlki 2018’de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenleniyor.
3.940 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.