Öğrencilerimiz, ‘Gönüllü Kanatlar’ Projesiyle Köyleri Dolaşıyor

Öğrencilerimiz, ‘Gönüllü Kanatlar’ Projesiyle Köyleri Dolaşıyor
01.02.2022
1.480
A+
A-

Sakarya’da “Gönüllü Kanatlar” projesi kapsamında üniversite öğrencileri, köyleri dolaşıp yaşlıların ev ve bahçe işlerini yapıyor, cami ve okulları temizliyor, çocuklarla oyunlar oynuyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Serdivan Gençlik Merkezi koordinesinde Genç Kızılay’ın desteğiyle yürütülen proje kapsamında 20 gönüllü üniversite öğrencisi, hafta sonları köyleri ziyaret ediyor.

Muhtarlarla irtibata geçerek yalnız yaşayan yaşlıların evlerini temizleyen, yemek yapan, odunlarını taşıyıp sobalarını yakmalarında yardımcı olan gençler, büyüklerin gönüllerini kazanıyor.

Camilerin ve okulların temizliğini de yapan gençler, boyadıkları okul duvarlarını sanatla buluşturuyor. Gelen kitap bağışlarıyla okullarda kütüphanelere katkı sunan öğrenciler, çeşitli oyun ve yarışmalarla çocukları da eğlendiriyor.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencisi Zeynep Güler ise herkesin bu tarz etkinliklere katılması gerektiğini söyledi.

Okul duvarlarına resim yapıp eğlendiklerini anlatan Güler, “İyi ki gelmişim, çok güzel bir duygu, herkesin tatması lazım. Yaşlılarımız genelde duygulanıyorlar, oturup onlarla konuşuyoruz, eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz, onlara psikolojik destek veriyoruz” dedi.

“Gençlerimiz aile özlemlerini gideriyor”

Serdivan Gençlik Merkezi Müdürü Yavuz Salman, AA muhabirine, “Faaliyetlerimizi tamamen gönüllülük esasına göre yapıyoruz. Gençler birçok yeri köylere kadar görmüş oluyor, halk da mutlu oluyor” ifadesini kullandı. Projenin güzel olduğunu belirten Salman, “Gönüllü gençlerimiz burada üniversite okudukları için ailelerinden uzak yaşıyor. En azından anne baba özlemlerini bu sayede gidermiş oluyorlar. Bu tarz faaliyetlerde duygulu ortamlar da oluyor. Gençleri heyecanlı görünce, ziyaret edildiklerine şahit oldukça çok mutlu oluyorlar. Karşılıklı mutluluk ve huzur içerisinde projeyi devam ettirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: AA
1.480 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.