Öğrencilere Ödünç Bilgisayar Hizmeti Devam Ediyor

30.10.2016

Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi öğrencilere ödünç dizüstü bilgisayar vermeye devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi’nin ücretsiz olarak ihtiyacı olan öğrencilere 30 günlük süreyle verdiği dizüstü bilgisayar sayısı 500’e çıktı. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören ödünç bilgisayar hizmeti ile Sakarya Üniversitesi öğrenciler ödev ve araştırmalarını daha hızlı daha güvenli bir şekilde hem üniversite içinde hem üniversite dışında rahatlıkla yapıyor.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, öğrencilerin ders dışı zamanlarda da kendilerini geliştirmeleri konusuna önem verdiklerini ifade etti. Bilgisayarı olmayan öğrencilere, üniversite içerisindeki bilgisayar laboratuvarlarında ve kütüphane binasında 7 gün 24 saat açık internet erişimi sağlandığını ifade eden Elmas, “Bilgisayarı olmayan öğrencilerimizin okul dışında da bilişim teknolojilerinden faydalanmasını sağlamak üzere Ödünç Bilgisayar Dağıtımı Projesi’ni başlatmıştık. Öğrencilerimiz tarafından yoğun talep olmasından dolayı 2016 yılında bu sayıyı 500’e çıkardık. 2017 yılı içinde de ödünç bilgisayar sayısını arttıracağız” dedi.

30/10/2016/MfyA