Öğrenciler, Bütün Yönetim Kurullarında Olacak

Öğrenciler, Bütün Yönetim Kurullarında Olacak
21.12.2011
662
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, öğrencilerin bütün yönetim kurullarına dahil edileceğini söyledi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğrenci Konseyi seçimleri öncesi öğrencilerle buluşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, öğrencilerden yönetime daha aktif katılmalarını isterken, aynı zamanda öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Öğrenciler, Yönetime Dahil Edilecek

Üniversitelerin en önemli paydaşlarının öğrenciler olduğunu söyleyen Elmas, “Yurtdışını gezdiğimizde oradaki öğrencilerin yönetime hesap sorduklarını, yönetime ciddi taleplerle gelip bu taleplerinin peşinde koştuklarını görüyoruz” dedi.  Elmas,  yurtdışında olduğu gibi burada da öğrencilerim sisteme dâhil olduğu bir yönetim anlayışı arzuladıklarını dile getirdi.

Bunun somut adımı olarak öğrencileri bütün yönetim kurullarına dâhil edeceklerini vurgulayan Elmas, “Senatoda, Akademik Genel Kurulda, Fakülte ve bölüm kurullarında 3 ya da 4 öğrenci dâhil edeceğiz” dedi. Öğrencilerin bu kurullarda sorunlarını ve taleplerini dile getirebileceklerini belirten Elmas, öğrencilerden üniversitenin sorunları üzerinde düşünüp,  yeni fikirleri ilgili kurullarda dile getirmesini istedi.

Öğrencilere bu tip organizasyonlara katılmalarını öneren Elmas, “Buradan elde edeceğiniz birlikte çalışma anlayışı ile çok iyi bir sinerji oluşturursunuz” derken,  bu tecrübelerin üniversite sonrası iş hayatında da önemli bir katkısı olacağını belirtti.

Katılımcı Olun

Son yıllarda bilişim ve eğitim teknolojilerinde ciddi yenilikler olduğunu ve bu yeniliklere aşina öğrencilerin üniversiteye başladığını anlatan Elmas, “Hocalarınız bu yenilikler konusunda size yetişemiyorsa, ders anlatımında bu yeniliklerden yararlanamıyorsanız; onları zorlayın, onları değişime zorlayın” dedi.  Aktif katılımcı olarak, eğitim teknolojilerindeki gelişmeleri talep etmede çekinmemelerini dile getiren Elmas, bu konuda açık kapı politikası uyguladığını ve her türlü sorun ve taleplerini birebir dinleyeceğini ifade etti.

Öğrenci konseyi seçimlerinin özgür bir şekilde geçmesine önem verdiklerini anlatan Elmas, “Her türlü fikir ve görüşün katılımını sağlayın. Bu bizim zenginliğimizdir” dedi.

Yeni Öğrenci Konseyi Başkanı Seçildi

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın konuşmasının ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken’in koordinatörlüğünde Öğrenci Konseyi seçimi yapıldı. Öğrenciler arasından seçilen seçim kurulunun yönettiği seçimde ‘gizli oy, açık tasnif’ usulüyle; enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu temsilcileri SAÜ’nün yeni Öğrenci Konseyi’ni seçti. Seçim sonunda BESYO öğrenci temsilcisi İshak İlkis, yeni Öğrenci Konseyi Başkanı olarak seçildi.

21/12/2011 – AB

 
662 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.