Öğrenciler Avrupa’da Staj Yapacak

26.08.2016

Sakarya Üniversitesi koordinatörlüğünde kurulan Doğu Marmara Üniversiteler Sanayi Konsorsiyumu (DUSK), ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı.

Sakarya Üniversitesi koordinatörlüğünde kurulan konsorsiyumda, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası bulunuyor. Konsorsiyum yetkilileri,  süreç takvimini belirlemek üzere Sakarya Üniversitesi’nde ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Ortak üniversitelerin mühendislik ve teknik eğitim lisans programlarında eğitim almakta olan öncelikle son sınıf öğrencilerine Avrupa’da staj imkanı sağlayacak konsorsiyumda, ticaret odalarının Avrupa’da bulunan iş ortakları ile staj işbirliği yapılacak.

Yükseköğrenim ve Sanayi İşbirliğini güçlendirecek DUSK (Doğu Marmara Üniversiteler Sanayi Konsorsiyumu) koordinatör kuruluşu olan Sakarya Üniversitesi Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü, proje koordinatörlüğünü yürütüyor. Staj sonrası istihdamın hedeflendiği konsorsiyumun tanıtım ve bilgilendirmeleri önümüzdeki günlerde www.dusk.sakarya.edu.tr adresi üzerinden yapılacak.

25/08/2016 – MA