Nitelikli Mühendislere İhtiyaç Var

Nitelikli Mühendislere İhtiyaç Var
17.03.2017
1.015
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik Ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından ‘Yerel Yönetimlerde Mühendis Olmak’ konulu bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar konuşmacı olarak katıldı. Oktar etkinlikte, kariyeri, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Özgeçmişi hakkında bilgi veren Oktar, “Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra iş arama sürecim biraz zorlu oldu. O dönemlerde iş bulmak kolay değildi. İş aradığım dönemde bir öğretmenim beni çalıştığı okulda çalışmamı tavsiye etti. İş hayatımın ilk yıllarında matematik öğretmeni olarak görev yaptım. Tabi bu sonra yöneticilik hayatımda bana büyük katkı sağladı. Benim büyük yaşta kişilere yöneticilik yapmak zor olacaktı fakat eğitimci olarak çalıştığım tecrübem benim onlara karşı yaklaşımımı etkiledi” diye konuştu.

Kamu kurumlarında eskiye nazaran artık nitelikli mühendislere ihtiyacı olduğunu dile getiren Oktar, “Eskiden kamu kurumlarında nitelikli mühendisler çok aranmıyordu, özel sektörde ise nitelikli mühendisler istihdam edilirdi. Artık bu değişti kamu kurumlarının da nitelikli mühendislere ihtiyacı var. İş hayatında ise işin size gelmesini beklemeyin, siz işin üzerine gidin. İşin size gelmesini beklerseniz iş size asla gelmez. Özellikle kamuda işin üzerine gitmek sizin gelişiminize katkı sağlar ve sizi bir adım öne çıkarır” şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ergen, Oktar’a hediye takdim etti.

17/03/2017 – MA


1.015 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.