Müziğin Kalbi SAÜ’de Attı

Müziğin Kalbi SAÜ’de Attı
28.02.2022
1.279
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Sakarya Barosu’nun iş birliği ile SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde Türk Halk Müziği konseri ve kültürel etkinlikler düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Sakarya Barosu’nun uzun süredir üzerinde çalıştıkları Türk Halk Müziği konseri, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Gecede Sakarya Barosu üyelerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Müziğinin sevilen seçkilerini seslendirdi.

Anadolu’ya ait türkülerin söylendiği gecede, farklı kültürlerin folklor danslarına da yer verilerek izleyicilere sanat ziyafeti sunuldu.

Konserde İzmir bölgesine ait ‘Ah Bir Ataş Ver’ türküsünü seslendiren Sakarya Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, “Bana göre evrensel olmadan önce ulusal olmamız gerekiyor. Bizim halk türkülerimiz milletimizin varoluş sürecine oldukça tesir etmiştir. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti’nin fertleri olarak bizlerin varlıklarımızı hep yaşatmamız gerektiğini düşünüyorum” diyerek birlik ve beraberlik ruhuna dikkat çekti.

“Müzik herkesi bir araya getirdi”

Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümünden Doç. Dr. Sertan Demir’e konserin hazırlık sürecini ve geceye dair düşüncelerini sorduğumuzda, “Oldukça heyecan verici bir gece. Sakarya Barosu fertleriyle çalışmanın yanı sıra uzun zamandır öğrencilerimiz ve hocalarımız olan kişilerle de çalıştığımız için oldukça keyifli bir ortam oldu. Müziğin hepimizi bir araya getirmesi, oldukça güzel oldu. Bu emek hepimizin” ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldız’dan anlamlı hediye

Gecenin sonunda teşekkür konuşmasını yapmak adına sahneye çıkan Başkan Yıldız, “Büyük bir emek vererek koromuzun şefliğini yapan hocamız Doç. Dr. Sertan Demir, bizleri aylardır bu konser için çalıştırdı. Şahsen ben Türk Halk Müziğine gönül vermiş birisiyim ama kendisi sayesinde Türk Halk Müziğini daha da çok sevdim. Kendisine baromuz adına teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek Demir’e, adına bağışlanmış fidan sertifikası takdim etti.


1.279 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.