Mustafa Caner TRT World’e Konuk Oldu

Mustafa Caner TRT World’e Konuk Oldu
06.06.2022
936
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü Araştırma Görevlisi Mustafa Caner, TRT World’de İngilizce yayınlanan haber programına katılarak İran’da son zamanlarda gerçekleşen suikast ve şüpheli ölümlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sunucunun son suikastların yabancı gizli servislerin işi olup olamayacağı sorusu üzerine Caner, “Bu meseleyi değerlendirmek için geniş bir bağlama oturtmak gerekiyor. İran’ın en önemli askeri figürü Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020’de ABD tarafından Bağdat Havalimanı’nda suikaste uğradı. İran nükleer programının önemli isimlerinden Muhsin Fahrizade, 27 Kasım 2020’de Tahran yakınlarında Mossad tarafından öldürüldü. Albay Seyyad Khodai, 23 Mayıs 2022’de büyük ihtimalle Mossad tarafından Tahran’da vurularak öldürüldü.’’ dedi.

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nün bir diğer üyesi olan Albay Ali Ismailzade’nin Tahran’a çok yakın bir kent olan Kerec’de dairesinde ölü bulunduğu söyleyen Mustafa Caner, “Devrim Muhafızları’ndan gelen ilk açıklamalar, bunun bir suikast değil bir kaza olduğu yönünde. Evinde düştüğü ve hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Ancak, yüksek profilli İranlıları hedef alan son suikastlar göz önüne alındığında, Devrim Muhafızları’nın bu reddiyesi, kendi itibarını korumak için bir halkla ilişkiler manevrası olabilir, çünkü bu suikastlar İran’ı zayıf bir devlet olarak gösteriyor.” şeklinde konuştu.


936 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.