Müslüman Kırım Türkleri ve Cengiz Dağcı

11.12.2011

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlim Mekanı Topluluğu “Müslüman Kırım Türkleri ve Cengiz Dağcı”  konulu öğrenci paneli düzenliyor.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonu’nda 14 Aralık Çarşamba günü düzenlenecek panelde Kırım hakkında bilinenler ve bilinmeyenler, Müslüman Kırım Türklerinin 1928′den sonra Rus yönetimi altındaki hayatları anlatılacak.

Panelde ayrıca, eserlerinde Sovyet zulmü altındaki Kırım Türklerinin hayatlarını anlatan Kırımlı yazar Cengiz Dağcı’nın hayatı ve eserleri anlatılacak. 22 Eylül 2011’de Londra’da vefat eden Cengiz Dağcı Kırım Türklerinin çilesini bütün dünyaya ve Türkiye’ye anlatan en önemli yazar olarak biliniyor.

Panele, Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, SAÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü yüksek lisans öğrencisi Susanna Mustafayeva ve panelist olarak öğrenciler Tuğba Yıldırım, Ebru Rabia Akmeşe, Şule Yakay, Fatma Tanrıverdi katılacak.

11/11/2011 – M. Çiğdem Zincirli