Mühendislik Fakültesi Açılış Dersi

24.10.2023

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde Mühendislik Fakültesi akademik açılış dersi gerçekleşti.

Akademik açılış dersinde “Savunma  Sanayisinde Ar-Ge ve Yerlileştirme/Millileştirme Çalışmaları” kapsamında Türk Havacılık Uzay Sanayi  (TUSAŞ) Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik öğrencilere faaliyet alanlarıyla ilgili bilgi aktardı.

Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış dersine SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Özer Uygun, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Yaşar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Lisans, lisansüstü ve doktora öğrencilerine TUSAŞ bünyesinde sağladıkları imkanları aktaran Prof. Dr. Erdal Çelik ayrıca LIFTUP, LIFTUP Plus programları ve öğrenci takımlarını destekleme çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Prof. Dr. Erdal Çelik, sunumun ardından öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Prof. Dr. Hamza Al, sektörle ilişkili etkinliklerinin önemine vurgu yaparak katılımın daha yoğun olması gerektiğinin altını çizdi.

Açılış dersi, Prof. Dr. Hamza Al’ın Prof. Dr. Erdal Çelik’e teşekkür hediyesini takdim etmesinin ardından sona erdi.