Müdür Değil Lider Olun

Müdür Değil Lider Olun
11.11.2015
437
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından “Deneyimli Endüstri Mühendisleri” etkinliği düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Sakarya Üniversitesi’nden 2003 yılında mezun olan Sağlamış A.Ş. Fabrika Müdürü Dursun Ali Kara konuşmacı olarak katıldı.

Öğrencilik ve iş hayatından anılarını SAÜ’lü öğrenciler ile paylaşan Dursun Ali Kara, “Öğrenciliğin ardından bir gün çalışmaya başlayacaksınız ve göreceksiniz. Kimsenin ‘sizi yetiştirmek üzere’ gibi yalanlarına inanmayın. Üniversiteyi bitirdiğinizde mühendis olmuş olacaksınız. Dolayısıyla sizin için doğru sektör seçmek, doğru işyeri seçmek, kendi ve iş hayatınıza yön verme noktasında çok önemli olacaktır” dedi.

Karar verebilmenin önemi üzerinde duran Kara, konuya ilişkin olarak, “Karar vermeli ve arkasında durmalısınız. Eğer bir karar verip vazgeçerseniz, bir sonraki kararınızı insanlara dinletemezsiniz, onları inandıramazsınız. Çünkü endüstri mühendisleri liderdirler. Endüstri mühendisi bir müdür, idareci değil, lider olmalıdır. İçinde bulunduğu topluluğu yönetmekle mükellef olduğu insanları yönlendirmelidir. Onlara yeni ufuklar açmalıdır” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin sonunda Dursun Ali Kara, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

11/11/2015  – MA


437 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.