Motivasyon Eğitimi

Motivasyon Eğitimi
19.11.2015
671
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Personel Daire Başkanlığı tarafından “Motivasyon Eğitimi” düzenlendi.

SAÜ’de görevli personellere yönelik hazırlanan eğitim, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. SAÜ Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Mustafa Koç’un konuşmacı olarak katıldığı eğitimde, ruh sağlığı ve motivasyon konuları ele alındı. Motivasyonda en temel sorunun kendisini bir yere ait hissedememe duygusu olduğunu, bunun sonucunda da ruh sağlığının bozulabileceğini belirten Doç. Dr. Mustafa Koç, “Maalesef en başından beri insanımıza bu duyguyu verememişiz. Bunun sebebi de çoğunlukla eğitimsizliktir. Eğitim aslında karanlıkta yere düşmemektir” dedi.

Hayalinizdeki eşi boşayın

İnsanın üç boyutlu bir varlık olduğunu ifade eden Koç , “İnsan karşısındakini kontrol edemez, fakat kendisini kontrol edebilir. Evliliğinizde mutlu olmak istiyorsanız hayalinizdeki eşi boşayın” diye konuştu.  Şüphelerle yargıya varan düşünce tarzımızdan vazgeçmemiz gerektiği üzerinde duran Koç, “Esas olan davranışı ortaya çıkaran sebebi bulmadan, insanları tanımadan, varmış olduğumuz sonuçla kimseyi yargılamamalıyız” şeklinde konuştu.

Motive etme yöntemlerinden birinin de kıyaslamak olduğunu söyleyen Koç, “Kıyaslarsanız yetersiz hissedersiniz ve bu sizi daha iyi olanı yapabilmek için motive eder’’dedi. İnsanın doğasının ayrışmaya elverişli olmadığını kaydeden Koç, insanın sadece kendisiyle yarışması gerektiğini anlattı.

Kaşınmayan yeri asla kaşımayın

Her şeyin istek, ihtiyaç, güdü ve davranış ile başladığını belirten Koç, insanın kendi gücünün farkında olması ve umudunu yitirmemesi gerektiğini söyledi. Ruh sağlığının bozulmaması için insanı anlamak gerektiğini ifade eden Koç, “Psikoloji kaşınmayan yeri asla kaşımayın der. Karşınızdakini tahrik etmeyin, içinize attıklarınız kötü sonuçlar doğurabilir. Kaşınan yeri kaşırsak sonuca ulaşır ve karşımızdakini anlarız” ifadelerini kullandı.

Eğitim sonunda dinleyicilere sorular yönelten Koç, gelen soruları yanıtlayarak konuşmasına son verdi.

19/11/2015 – SA
671 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.