Milli Gazete (28.04.2012) : GDO’ya Gerek Yok ‘Humik Asit’ Var

28.04.2012

Toprağın humus kısmında bulunan humik asidin, raf ömrü ve verimliliği arttırmak için genetiği değiştirilen ürünlere “organik” alternatif olabileceği belirtildi. Sakarya merkezli Türkiye’nin ilk Humik Madde Derneği, toprağın humus kısmında bulunan ve binlerce yılda oluşan humik madde hakkında, kamuoyunda bilinç oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Organik Kimya Anabilim Dalı ve Humik Madde Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Tutar, Sakarya’da 6-9 Haziran tarihlerinde humik maddenin geleceğini tartışılacağı bir kongre düzenleneceğini söyledi.

Milli Gazete – 28 Nisan 2012