Milat (07.01.2013 Pazartesi): Kahvehaneler Okul Olacak

07.01.2013

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof, Dr. Recep Kaymakcan, toplumsal bütünlüğün mayası olan değerlerin unutulmaya başlamasıyla değerler eğitimine her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. 3267 kayıtlı bağışçının ve 968 kayıtlı okulun bulunduğu platformda bugüne kadar okullardan gelen 439 istek karşılandı. Eğitime katkıda bulunabilirsiniz Bir Silgi Bir Kalem projesi dahilinde oluşturulan web sitesinde, okullar yetkili olarak belirledikleri öğretmenler aracılığı ile okulu hem görsel hem de yazılı olarak tanıtan okul profilleri üzerinden yılın herhangi bir zamanında ayni bağış ihtiyaçlarını bağışçılara duyurabiliyorlar. Aynı platform üzerinden, ihtiyaç sahibi okullara ve öğrencilere yardım etmek isteyen bağışçı kişiler ve kurumlar, Türkiye’nin dört bir yanındaki okulların ihtiyaçlarını gözlemliyor ve karşılamak istedikleri bağış taleplerini seçiyorlar. Öğretmenler, Bir Silgi Bir Kalem katalogundan seçtikleri ürünleri okullarına tanınan limit dahilinde bağış isteği olarak yayınlayabiliyorlar. İstek taleplerinin karşılanması durumunda, yetkili öğretmenler, teslim aldıkları ürünün kullanıldığını bir fotoğraf aracılığı ile paylaşıyor ve öğrencilerle birlikte bağışçıya hitaben bir teşekkür mektubu yolluyorlar. Bağış sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanması ile beraber, okulun istek limiti artırılıyor ve gelecekte daha yüksek tutarlı istekler yayınlamalarına imkan veriliyor. Proje kapsamında, bağışçıların okullar ile buluşturulmasınm yanı sıra, bağış sürecinin taraflar için sorunsuz ve sağlıklı tamamlanması için ürünün tedariki, lojistik destek, bağış sürecinin takip edilmesi, bağış sonrası geribildirimleri ve sosyal medyada paylaşım gibi konularda bağışçılar ve okullara destek olunuyor.

Milat – 07.01.2013