Mezunumuz Olivier, Sabah Gazetesinde Manşet Oldu

28.02.2022

Türkiye’den Madagaskar’a bir yardım elçisi Olivier,

Sakarya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu Madagaskarlı Olivier Nicolas, giriştiği insani yardım projesi ile Sabah Gazetesi’nin Pazar ekinin manşet konusu oldu.

Susuzluktan her gün 30 çocuğun hayatını kaybettiği Madagaskar’da ihtiyaç sahibi 25 köye su kuyusu açtıran Olivier Nicolas, Pınar Yıldız Yüksel’le verdiği röportajda Sakarya’da öğrendiği modern tarımı ülkesinde uygulamayı ve halkına öğretmeyi amaçladığını söylüyor.

Türkler ve Madagaskarlılar arasında adeta yardım elçiliği yapan Olivier, geldiği ilk günden beri Türkiye’ye hayran kaldığını ifade ediyor.

Sakarya Üniversitesi ile yürüttüğü bir proje nedeniyle hâlâ memleketine dönemediğini ifade eden Olivier röportajda, “Sakarya halkı da çok destek oldu. Ülkem Madagaskar’da birçok köyde su yok. İnsanlar, özellikle çocuklar susuzluk nedeniyle hayatını kaybediyor” diyerek ülkesindeki zor durumdan bahsediyor.

Röportajın tamamı için tıklayınız