Mevlana Değişim Programı Başlıyor

Mevlana Değişim Programı Başlıyor
05.05.2013
519
A+
A-

Başvurular 14-17 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılacak.

23.08.2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan “Mevlana Değişim Programı” çerçevesinde 2013 – 2014 Eğitim ve Öğretim Yılın da ilk kez gerçekleştirilecek olan Öğrenci ve Öğretim Elemanı için geçerli olan değişim programımıza başvurular 14 – 17 Mayıs 2013 tarih aralığında üç gün süre ile yapılacaktır.  Başvurular www.mevlana.sakarya.edu.tr adresinde yer alacak Başvuru Formu üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek ve formun çıktısı imzalanarak Dış İlişkiler Şube Müdürlüğümüze gerekli diğer evraklar ile birlikte en geç 20 Mayıs 2013 günü mesai bitimine dek elden teslim edilecektir. Başvuru işlemleri için izlenecek işlem sıralaması aşağıdaki gibidir.

ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

1-      www.mevlana.sakarya.edu.tr adresinden “Başvuru Onay” alanında ki formu doldurulacak;

a)      Mevlana Değişim Programına başvurmak için Önlisans ve Lisans Öğrencileri için 2,50, Yükseklisans ve Doktora Öğrencileri için 3,00 akademik ortalamaya sahip olmaları gerekmektedir.

b)      Başvurular esnasında www.mevlana.sakarya.edu.tr adresinde yer alan mevcut anlaşmalarımızda ki her hangi iki üniversiteyi tercih edebilirsiniz. (Başvurularda sadece iki tercih hakkınız bulunmaktadır.)

c)       Tercih edeceğiniz üniversiteler ile Yükseköğretim Kurumunun belirlediği anabilim dalları üzerinden anlaşma yapılmış olup; bölümünüz ile ilgili uygunluğunun bulunup bulunmadığını anlaşmalar sayfasında mevcut web adresi üzerinden kontrol ederek gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bölüm ve ders denklikleri tercih esnasında öğrencinin yükümlüğündedir.

2-      Aday Öğrenci Başvuru Formunda belirtilen “Not Döküm Belgesi (Transkript) ile Dil Seviyesini gösterir belgeleri (bu yıl için mevcut anlaşmalı üniversitelerimizin eğitim dillerini web sayfalarından inceleyiniz, Türk Kökenli Eğitim veren Üniversiteler için dil belgesi istenmemektedir.) başvuru formunun çıktısına bir adet vesikalık resminizi yapıştırdıktan sonra imzalı olarak belirtilen belgeler ile birlikte en geç 20 Mayıs 2013 tarihi mesai bitimine dek elden Dış İlişkiler Şube Müdürlüğümüz Mevlana Birim Sorumlusuna teslim edilecektir. İlgi evrakları ofisimize belirtilen tarihte teslim etmeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

3-      Öğrenci Değişimi en az bir en fazla iki yarıyıl süre ile gerçekleşeceğinden başvuru esnasında tercih edilen dönemler açıkça belirtilmelidir. (Güz – Güz+Bahar- Bahar gibi)

ÖĞRETİM ELEMANI BAŞVURULARI

1-      www.mevlana.sakarya.edu.tr adresinden “Başvuru Onay” alanında ki form doldurulacak;

a)      Mevlana Değişim Programına başvurmak Okutman, Öğretim Görevlisi, ve üstü Akademik Kadroya sahip olmak gerekmektedir. (Araştırma Görevlileri Öğretim Elemanı Değişiminden faydalanamazlar.)

b)      Başvurular esnasında www.mevlana.sakarya.edu.tr adresinde yer alan mevcut anlaşmalarımızda ki her hangi iki üniversiteyi tercih edebilirsiniz. (Başvurularda sadece iki tercih hakkınız bulunmaktadır.)

c)       Tercih edeceğiniz üniversiteler ile Yükseköğretim Kurumunun belirlediği anabilim dalları üzerinden anlaşma yapılmış olup; bölümünüz ile ilgili uygunluğunun bulunup bulunmadığını anlaşmalar sayfasında mevcut web adresi üzerinden kontrol ederek gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

d)      Başvuru Formunda çıktısına bir adet vesikalık resminizi yapıştırdıktan sonra imzalı olarak belirtilen belgeler ile birlikte en geç 20 Mayıs 2013 tarihi mesai bitimine dek elden Dış İlişkiler Şube Müdürlüğümüz Mevlana Birim Sorumlusuna teslim edilecektir. İlgi evrakları ofisimize belirtilen tarihte teslim etmeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

e)      Öğretim Elemanı Değişimi en az bir hafta en fazla üç ay  süre ile gerçekleşeceğinden başvuru esnasında tercih edilen tarih aralığı  açıkça belirtilmelidir.

Anlaşmalı yükseköğretim kurumları listesini indirmek için tıklayın:

03/05/2013 //Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü

 
519 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.