Meslek Yüksekokulları Konuşuldu

Meslek Yüksekokulları Konuşuldu
26.05.2016
663
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde meslek yüksekokullarına yönelik bir istişare toplantısı yapıldı.

Ramada Otel’de düzenlenen toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Arkan, Teknoloji Fakültesi Dekanı ve MYO Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Al, ilçe belediye başkanları ile meslek yüksekokullarının müdürleri katıldı.

İlçelerimiz cezbetmeli

Toplantıda konuşan Başkan Toçoğlu, meslek yüksekokullarının tercih edilebilirliğinin artırılması için ilçelerle sıkı bir işbirliği kurulması gerektiğine işaret etti. Türkiye’deki üniversite sayısının 200’e yaklaştığını, bu nedenle öğrencilerin tercihlerinin bir takım cazip tekliflere göre oluşacağını ifade eden Toçoğlu, “Eğer ilçelerimizdeki meslek yüksekokulları birtakım cazibe noktaları meydana getirmiyorsa, tercihlerde de geri sıralarda kalma durumuyla karşı karşıya olacağız. Meslek yüksekokullarını tercih etmiş öğrenciler ilçede beklediklerini bulamadıklarında, bu durum, ilerleyen yıllarda yapılacak tercihlere de büyük ölçüde etki edecektir. Bu gerçeği bilerek hareket etmek durumundayız” dedi. MYO’lara sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Toçoğlu, rutin yapılan işlerin dışında ilçelerin kalkınmasına, ekonomisine, eğitimine sağlanabilecek katkıları da düşünmeleri gerektiğini söyledi. Yeni birtakım atılımlara ihtiyaçları olduğuna değinen Toçoğlu, şunları söyledi: “Öğrencilerimizin üniversite tercihleri bir takım cazip tekliflere göre oluşuyor. Bu anlamda biz yerel yöneticiler ilçelerimizi birer cazibe merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. İlçelerimize çok çeşitli sosyal donatı alanları, meydanlar, parklar, eğitim ve kültür yapıları, spor tesisleri kazandırıyoruz. Öğrencilerin Sakarya’yı tercih etmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Gelecek planlarına katkı sağlamak istiyoruz

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, dünyada artık üniversitelerin form ve şekillerini değiştirdiğine işaret ederek, “Sanayiye, dış dünyaya ve topluma açılmak artık üniversitelerin de tercih ettiği bir durumdur. Bu anlamda baktığımızda dışa açılmak mecburiyet haline geldi. Biz, belediyeleri çok önemli birer partner olarak görüyoruz. Belediyelerimizin gelecek planlamalarını yaparken bünyelerinde olan üniversiteleri de bu planlamalarına dâhil etmeleri gerekmektedir. Ayrıca bu zamana kadar yapmış olduğunuz destekler için siz değerli yerel yöneticilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Nitelikli öğrenci yetiştiriyoruz

Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise konuşmasında meslek yüksekokullarına yönelik ayrıntılı bir sunum yaptı. Meslek yüksekokullarının nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği yerler olduğunu belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, şöyle devam etti: “Şehrimizde 13 örgün eğitim ve bir de uzaktan eğitim veren meslek yüksekokulumuz var. Burada toplam program sayımız 45’tir. Sadece örgün öğretimdeki öğrenci sayımız 23 bin. Uzaktan eğitimde de yaklaşık 5 bin öğrencimiz bulunuyor. Yani baktığımız zaman ortaya çok ciddi bir rakam çıkıyor. Öğrencilerimize bilgi, beceri, birlikte iş görme alışkanlığı ve davranış ile ilgili alışkanlıkları kazandırmayı hedefleyerek, öğrencilerimizi bunlara göre yetiştirmeye çalışıyoruz.”

Toplantı meslek yüksekokulu müdürlerinin sunumları ile devam etti.

26-05-2016 / ST
663 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.