Meslek Yüksekokulları Akademik Genel Kurulu Yapıldı

Meslek Yüksekokulları Akademik Genel Kurulu Yapıldı
19.06.2015
578
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Meslek Yüksekokulları Akademik Genel Kurul toplantısı yapıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü (MEYOK) Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, meslek yüksekokullarında görev alan akademik personel katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, meslek yüksekokullarında  uygulanan 3+1 eğitim modelinin başarıyla uygulandığını belirtti. SAÜ’nün sanayi ve toplumla ilişki kurmasında bu modelin başarılı olduğunu altını çizen Prof. Dr. Elmas, ”4 yıl boyunca yaklaşık 10 bin öğrenciyi bir dönem boyunca iş yerlerine yolladık. Yaklaşık 5 bin 300 işyeri ve ya kurumla iletişim kurmuş olduk. Bize gelen geri dönüşlere baktığımız zaman başarılı bir proje uyguladığımızı görüyoruz” dedi.

Sakarya Üniversitesi olarak nitelikli eleman yetiştirmeyi önemli bir hedef olarak gördüklerini dile getiren MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlar olarak yetiştirmeliyiz” diye konuştu.

3+1 Eğitim Modeli ile ilgili yapılan araştırma ve anketlerin sonucunun olumlu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sarıbıyık, “3+1 Eğitim Modelini dört yıl önce uygulamaya başladık. Her yıl yapılan araştırma ve memnuniyet anketlerine baktığımız zaman her geçen gün memnuniyetin arttığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Mesleki uygulama eğitiminde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile yeni bir anlaşmaya vardıkları bilgisini veren Prof. Dr. Sarıbıyık, “Artık öğrencilerimiz iş başı eğitim programı kapsamına alınarak sigortası ve günlük yevmiyesi İŞKUR tarafından karşılanacak. Öğrencilere danışmanlık yapan hocalarımızdan da ricamız işyerinde mutlaka öğrencilerinizi daha çok ziyaret edin. Bu ziyaretler, öğrencilerin özgüvenini yükseltiyor” dedi.

Sakarya Üniversitesi bünyesinde Kariyer Ofisi kuracaklarını söyleyen Prof. Dr. Sarıbıyık, bu sayede 3+1 ve 7+1 uygulamalarını daha etkin hale getirebileceklerini belirtti. Kurulacak Kariyer Ofisi ile, öğrenciler ile sanayicilerin yönlendirilmesi, uygun işe uygun öğrencinin yerleştirilmesi ve sistemin daha verimli hale getirilmesi hedefleniyor.

19/06/2015 – MFYA

 
578 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.